Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Skäll varje dag:)

Tänkte jag skulle börja med att skriva god morgon men insåg att morgonen är för de allra flesta överstökad för länge sedan. Att gå hemma och i princip bara vänta gör att man blir både lite dagvill och har svårt att veta exakt vad klockan är. Läkaren på förlossningen i stan rekommenderade mig att inte göra något i princip, allt för att få bebisen att stanna kvar i magen till det är dags för det planerade snittet. Men det är svårt, jättesvårt att bara lulla runt här hemma och försöka att inte se allt man skulle behöva ta tag i. Att vara en familj på 10 personer genererar endel arbete, arbete som liksom aldrig tar slut. Tvätt, disk, dammsugning och liknande är ett arbete som måste utföras varje dag för att hålla det på en rimlig nivå. Då känner jag själva att det är skönt om det är gjort när alla andra kommer hem även om jag egentligen vet att jag inte borde göra det.

Har nog aldrig fått så mycket skäll som under de sista veckorna haha. Varje dag då Hampus och Erik kommer hem får jag skäll för att jag gjort något här hemma, något dom i vanliga fall uppskattar, inte alltid lätt att göra rätt.. Jaja, jag vet ju att det bästa nu är att ta det lugnt men när man vill ha det fint runtomkring sig är det svårt:)

Sammandragningarna kommer och går men håller sig på en rimlig nivå än så länge. Jag känner av dem, magen blir hård och jag känner ett tryck neråt men där slutar det. Dom eskalerar inte och gör inte ont på det viset att jag måste stanna upp och andas. Så länge dom håller sig på den nivån är det bra. Jag var 3 cm öppen då vi var inne på förlossningen, undra just om dessa sammandragningar har gjort något mer på den fronten.

Mitt vatten har aldrig gått av sig själv utan har kunnat vara fullt öppen utan vattenavgång så vet inte riktigt hur det känns. Har dock hört att många kan höra som att något knäpper till i magen när vattnet går, ni kan tro jag blev lite orolig i morse då jag hörde ett sorts knäppljud från magen. Tordes knappt kliva upp. Men det var inget som tur var, kanske bara bebisen som tränar på att knäppa fingrarna haha.

Det som är så roligt är att detta är mitt 7:e barn och ändå känns det som att det är första gången med vissa saker, tänk så fort man glömmer…tur google och familjeliv finns:) Oavsett vad man googlar tycks familjeliv veta svaret?

En reaktion på ”Skäll varje dag:)

  1. Hoppas allt ska gå bra! Du kämpar så Linda, det är inte lätt att bära ett barn, än mindre 7 st! Jag håller alla tummar och tår för att hen stannar kvar tills snittet och att allt ska vara bra med den och dig. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons