Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Utsläppta från förlossningen.. för tillfället.

bb östersund

Som jag skrev imorse så hade bebisen och Linda hållit sig lugna under natten. Inga sammandragningar eller andra tecken på att förlossningen var på gång.
Under förmiddagen var läkare och barnmorska in. Det togs en kurva, som inte visade några tecken på sammandragningar.
Till skillnad från gårdagens kurva:
ctg kurva

Strax innan klockan tio blev vi utsläppta. Barnmorskan sa att vi skulle vara kvar i stan ett par timmar. Passa på att uträtta några ärenden och gå runt lite för att se hur det gick för Linda.
Om det var fortsatt lugnt kunde vi åka hem.. kom värkarna igång igen var det bara att komma tillbaka till förlossningen.

Så vi åkte bort till Lillänge köpcenter. Började med Jula för att kolla efter lådor att förvara kläderna till webshoppen i. Vi gick runt och kollade på allt möjligt. Hittade plastlådor som vi tänkt.. Lite penslar är alltid bra att ha, sorteringskärl till förskola, lite andra småsaker..
Och lagerhyllor! Ja, det behöver vi ju. Det fanns bra, prisvärda lagerhyllor. Vi köpte fem hyllor som ska räcka till en hel vägg i garaget/lagret.
Betalade och gick ut till bilen.. Och.. Ja just! Vi hade ju Saaben! Hahaha! Vi är ju vana att vi alltid har en större bil när vi är ute och åker. Ingen av oss tänkte nog på att vi kanske inte kunde köpa så mycket större saker!
Bilen var dessutom lastad med bb-väska, babyskydd, en bilstol och lite andra saker.
Hmm..

Okej, vi får försöka lösa det här. Ta bort en bilstol, fälla ner ett säte, trycka in hyllorna.. försöka trixa in plastlådor och annat.. Allt fick plats! Trodde vi ja.. å där står en bilstol av vräkigare variant kvar på asfalten!

I samma sekund kom en f.d. taxikollega fram och hälsade. Taxi-Kalle.
”Går det bra för er??” Sa han med ett leende. 😉

Nja.. det kan man ju inte säga kanske..
Kalle tog med bilstolen i sin bil. Han skulle ändå norrut. =)
Det är väl fantastiskt hur allt alltid löser sig!

stort lastutrymme

När vi fixat det gick vi en runda på Elgiganten. Köpte några saker vi behövde.. Kollade på filmkameror. Vi har ju funderat på att börja Vlogga.. men vi har ingen vettig kamera till det.
Tyvärr var inte utbudet där så stort. Vi måste nog fundera och kolla lite mer på det här med kamera innan vi bestämmer oss.

När vi traskat runt ett tag stannade vi på Donken för att äta lunch och Linda kunde känna efter om det hände något mer med sammandragning.
Åt i lugn och ro.. och Linda hade inga känningar.
Hon ringde förlossningen och rådgjorde. De kom fram till att vi fick åka hem. Men att det bara är att ringa och komma in om det skulle sätta igång igen.

Vid 13.30 rullade vi in på gården hemma.
Det hade kommit leveranser till webshoppen. =) Det är ju rena julafton att få packa upp nya leveranser. Massa nytt fint och GOTS-certifierat från Maxomorra.

Så la vi ett par timmar på att bygga upp lagerhyllor, packa upp varor och sortera in det i lådor.

GOTS barnkläder

mee too gots

mejodej

www.mejodej.se

mejodej barnkläder

När det var klart har vi tvättat, städat, ätit, dammsugit poolen, vattnat växthuset, skördat gurka & tomater, duschat, packat om bb-väskan och kraschat i soffan.
Passade på att betala räkningar och fixa lite andra papper nu när vi ändå sitter ner. Lika bra att få det överstökat så det är gjort när vi måste in till förlossningen igen. Det vet man ju aldrig när det blir. Gravida kvinnor verkar lite opålitliga. 😉

Nu när vi suttit ner en stund känner Linda att hon har ont långt ner på ena sidan magen.. och nån liten känning av sammandragning.. Hmm.. ja, vi får väl se hur det här går.
Vi försöker intala oss att det är lugnt och helt normalt..?

Uppdatering kommer så fort det blir någon förändring.

Ha det gott.
Kram Hampus
Polyfamljen

3 reaktioner på ”Utsläppta från förlossningen.. för tillfället.

  1. Så spännande.

    Dock hoppas jag lillen/lillan stannar ett tag till i magen :)

    Kul också med webbshoppen, så fina kläder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons