Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Andas in… andas ut..!

Den här dagen har bjudit på några tålamodsprövande moment kan man säga. När jag väl orkat mig ur sängen och ska dricka morgonkaffe så spillde jag ut hälften på golvet.. av ingen speciell anledning. Enbart klantigt.

Drack det kvarvarande av kaffet och drog på snickarbyxorna. Idag skulle bland annat golvet på altanen läggas. Själva golvläggningen gick väl hyfsat smidigt. Om det inte vore för ett snabbt avbrott tack vare Nils och Signe.
Man vänder ryggen till en sekund.. och vips har en katastrof dragit fram!
Dom hittade en burk med hammarlack där locket inte satt på riktigt. På en sekund hade båda två hunnit doppa händerna, kladdat ut det över stengolvet, på benen, i håret, på kläderna och skorna.

Här prövades tålamodet rejält.. kan hända att vi tappade humöret en smula alla tre då. Hammarlack är i princip helt omöjligt att få bort.
Slet av dom kläderna och tog med dom in till badrummet. Att skölja med vatten hjälper inte.. tvål har ingen effekt.. Å så vill man ju inte dra på nåt starkt lösningsmedel heller.
Tog tvättservetter. Det brukar ju hjälpa mot allt. Och visst, en del fick jag ju bort.. Tog lite acetonfri nagellacksborttagning på servetterna och försökte få bort det ur håret, ansiktet och händerna åtminstone.

Just nu ser dom ut som sotarungar. Undrar hur länge dom kommer vara svartfläckiga nu?
Kläderna var bara att slänga..

Så.. en kul start på dagen.

IMG_5682

IMG_4959

Efter detta lilla avbrott återupptog vi snickrandet en stund.
Sähär långt hann vi innan lunch:

IMG_5683

Nils och Signe sov middag efter lunch så vi kunde jobba ostört en stund. =)
Meeen.. då tog virket slut. Hmm.. verkade fattas ungefär 8-10 kvm. Så stod jag å kliade sig i huvudet en stund och undrade hur jag kunde räknat så fel.

Kollade lite snabbt om det gick att få tag på virke på en söndag.. och ja! Jag fick tag på det. Bara att åka och hämta.
Tog och mätta hur lång en bräda egentligen är. Den är 4,80 meter. Så hade jag löst problemet med vart jag räknat fel. Jag utgick av nån anledning från att brädorna var 5,40. Alltså hade jag köpt för få brädor förra gången.

Hursomhelst. Skönt att vi fick tag på virke för att kunna bygga klart idag. =)

När jag kom hem hade Linda gjort kaffe. Så, kaffepaus innan vi fortsätter. Satt oss inne i skuggan en stund. Ute höll vi på grillas av solen.. Å dit skulle vi ju snart igen.
Å så spillde jag ut kaffe för andra gången idag! På vardagsrumsbordet.. En kaffefläck i form av Australien som snabbt sögs in i bordet. Av nån anledning fastnar just kaffefläckar väldigt bra på det här bordet. Hmm..

IMG_0574

Sen fortsatte vi några timmar till med att bygga. Golvet blev färdiglagt, några pallkragar målade, vi plockade ihop och fixade lite på gården. Vattnade växthus och blomlådor och så vidare.

IMG_0575

IMG_0578

IMG_0579

IMG_0581

 

IMG_4963

IMG_4964

IMG_5685

Efter denna dag landade vi i soffan med lite kvällsfika. Gjorde varma mackor med kyckling/curry-röra.. och kaffe..
Å vad tror ni händer?? De va tydligen inte meningen att jag skulle dricka kaffe idag!
Tog datorn för att skriva det här inlägget och då drog sladden med min kaffekopp rakt i knät på mig själv! Byxorna, soffan och mattan full i kaffe.. *SUCK!*

Hoppas det går bättre med mitt kaffe imorgon! 😉

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *