Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Söka jobb!

IMG_5209

Elliot hjälper till i köket på förskolan. Bra att lära sig att arbeta i tid. =)

Nu har sommarlovet övergått till andra halvan och det är inte allt för länge till det är dags att börja fundera på skolan och vardagen igen. Elliot, Alexander, Moa och Isabelle är fortfarande lite unga för att söka sommarjobb så dom tar dagen lite som den kommer men hjälper gärna till när vi har något litet jobb här hemma eller på förskolan som dom kan tjäna en lite extra slant på.

IMG_0539

Alexander hjälper mer än gärna till att klippa gräset.. om han får köra åkgräsklipparen. 😉

Oscar är har ju åldern inne att söka jobb hos kommunen tillexempel men det är väldigt svårt att få något  då de går i åldersordning med de äldre i första hand. Tyvärr är det ju även så med ungdomar att det är inte alltid så lätt att få dom att göra den där lilla extra ansträngningen för att få in pengar utan dom vill gärna bara få en överföring till deras konto, väldigt smidigt för dom… Oscar är inget undantag, han vill inte ta vilket jobb som helst utan han har en klar bild framför sig vad han vill göra och har inte ens sökt sommarjobb då vi inte har den typen av arbeten här utan han vill ju till Stockholm och liksom bara glida in. Dagens ungdomar är helt klart lite bortskämda, många förstår nog inte att man oftast behöver jobba sig uppåt. Ett arbete där det innebär att sitta i kassan på Dollar eller klippa andras gräsmattor kan faktiskt vara det som gör att du överlever ekonomiskt till den dagen du har utbildningen att turen att hitta det arbete du verkligen vill ha.

Men för att ens få möjlighet att kunna komma in på arbetsmarknaden, få  erfarenhet och tjäna dom där pengarna måste man ju faktiskt söka arbete också. Få är dom som blir uppringda och blir erbjuden arbete bara sådär.

Nu ska vi ta och hjälpa Oscar att skriva ett CV och ett personligt brev. Jag såg på Careerbuilders hemsida att de har jättebra tips på hur man skriver ett CV och sen är det bara för honom att börja söka extrajobb. Vi siktar på sommarjobb 2018. =)

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *