Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vilken helg!! Puh!

Igår blev inget skrivet.. hade lite mycket att göra.
Vaknade upp till finväder och efterlyste snabbt en skylift. Äntligen kom tillfället vi har väntat på ungefär hela sommaren. En ledig dag utan regn när vi var hemma.
När den dagen inföll skulle vi fixa klart sista väggen med tilläggsisolering, panel och färg.

Som tur är bor vi på en ort där serviceandan är hög. Även om en butik eller så har stängt så går det alltid att lösa saker om man behöver.
Maskinkonsulten hade en skylift. Bara att hämta några kilometer bort. Toppen! =)
Klockan 09.30 hämtade vi skyliften och sen var det bara att ösa på. Vi hyrde den ett dygn och skulle hinna klart på det.

turtles keps

Hittade systersonens keps ute i gräset. Undrar om jag ska köpa en sån? Haha!! 😉

Under gårdagen mixtrade vi på hela dagen. Fick upp reglar, isolering, vindpapp, läkt och panel.. Det hela tog lite längre tid än det egentligen skulle behöva göra.. Eftersom det kom lite plötsligt att vi skulle fixa väggen så hade vi inte förberett något. Erik va tvungen att åka till Lösvirkes för å handla.. jag letade grejor.. som givetvis var spridda över hela huset och garaget.
Häftpistolen var helt borta.. den behövde jag för att sätta fast vindpappen.. Suck..
Tur att Ica har såna grejor. =)

söt tjej två år

renoveringskaos

nils fridland

Nils och Signe ”hjälpte till” också.. De tycker att de är jätteduktiga när de springer runt med verktyg och sprider grejor överallt.. Hmm.. Nåja.. De ska ju lära sig att vara med och snickra de också. 😉

Utsikten från skyliften var helt okej. Vattudalen och Strömsundsbron i bakgrunden när man snickrar. Och solen lyser. Kan ju inte klaga precis.. Frisk luft hela dagen också. =)

utsikt från skylift

Drog sista penseldraget i går kväll klockan 23.00. Första strykningen klar. Puh! Det blev verkligen en heldag.
Ställde klockan på 07.00 för att hinna måla andra varvet innan klockan 10.00 då skyliften skulle återlämnas.

måla huset vitt

Sista väggen är nu panelad! Hurra! =D
Nu återstår ”bara” att fodra fönster runt hela huset typ.. Det är bara att jobba på. 😉

datorberoende barn

Imorse när Nils klev upp stövlade han direkt till vardagsrummet och tog datorn. Hmm.. ingen leksak det där precis! Men det struntar ju Nils i.. Han tycker telefoner och datorer är de bästa leksakerna som finns.

apple dator

När väggen var färdigmålad och skyliften återlämnad tog jag och bytte till träningskläder. Min mamma fyller år imorgon och idag skulle vi dit och fira henne.. De bor precis en mil bort från oss. En perfekt löprunda alltså. =)
Det är inte första gången jag kommer springande till kalas. Tur man kan komma som man är och inte behöver klä upp sig till kalas i min familj. =)

Packade in Nils och Signe i joggingvagnen och drog iväg.
Erik körde mattransport och Linda slog in presenten. Sedan kom de med bil och vi möttes upp i Tännviken hos mina föräldrar.

Skönt att ha gjort ett träningspass precis innan man ska på kalas. Då kan man ju äta tårta med gott samvete. 😉

springa milen

tännviken

IMG_0518

tiggande hundar

Med hundar och ungar får man aldrig ha maten ifred dock.. Alltid nån som ska vara där och tigga. 😉

Nu ikväll har vi tagit det ganska lugnt. Behöver återhämta oss några timmar efter en fartfylld helg.
Å så laddar vi inför en ny härlig arbetsvecka!

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

En reaktion på ”Vilken helg!! Puh!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *