Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Glad midsommar från Ullared!

Gårdagen bestod av en lång resa från Strömsund till Göteborg. Det är några mil och tar sina timmar att köra. Vi gjorde några stopp på vägen för att äta och rasta barnen. Men man känner sig lite stressad och vill komma fram också, så inga långa stopp fick det bli.
De äldre barnen var det inga problem med. De kan man ju prata med och de kan roa sig själva med surfplattor, kolla på film och så vidare. Men Nils och Signe.. de är ju desto svårare att förklara för varför vi måste sitta still och fastspända i bilen hela dagen.
Det gick till största delen bra. Men det kom ett och annat anfall när de bara var sura och griniga. Det kan man ju såklart förstå. De är ju vana att röra på sig hela dagarna och vara ute och leka från morgon till kväll.
Vi startade från Strömsund klockan 09.30 och kom fram i Göteborg efter klockan 23.00 nån gång. Så det hade ju gått hyfsat snabbt ändå med alla stopp.

Sen var det bara att gå och lägga sig för att satsa på att fira midsommar på Gekås i Ullared. =)
Men bara att gå och lägga sig? Nja.. Det märktes då att Nils och Signe var helt i olag med sina rutiner. De var inte alls beredda att sova..
Det är klart.. de hade ju sovit till och från i bilen under dagen.. vi hade ätit på andra tider än normalt och de hade inte fått göra av med sin överskottsenergi under dagen.

Efter nån vällingflaska och en del trixande kom de till ro.

gekås ullared

Idag blev det uppstigning vid 07.30. Vi gjorde oss iordning och satte oss i bilen för en tripp till varuhusens varuhus – Gekås i Ullared! En sväng förbi Donken för att köpa frukost och sen de sju milen innan vi var framme.

Solen sken och vi traskade in glada i hågen. Klockan var nu 10.00 och vi hade 6 timmars speed-shopping framför oss innan varuhuset skulle stänga. Sex timmar är inte så mycket när man väl är där inne. Det är ju ganska stort och många avdelningar att gå igenom.

Ullared

kö ullared

Gekås i Ullared

shoppa ullared

Klockan 12.00 hade vi hunnit gå igenom hygienartiklar, herrkläder, sportkläder, damkläder och barnkläder.. Då var blodsockret på en kritisk nivå för oss alla. Dags att pausa shoppandet och äta lunch.

En stund senare hade vi ätit och fått upp blodsockernivån igen. Nu kunde vi återuppta shoppingen. Vi började på leksaksavdelningen nu.. Efter några hyllor somnade Nils i bärselen och Signe i kundvagnen.

 

prins john

Å ja.. Signe alltså! Hon är en riktig samlare. Hon plockar på sig saker överallt hela tiden.. Innan hon somnade försökte hon plocka på sig så många förpackningar såpbubblor hon kunde!
Undrar om hon sover lika oroligt som Prins John? Rädd att någon ska ”stjäla allt mitt guld!” 😉 Haha! Ja, söt är hon iaf. 😉

prins john robin hood

 

sova i kundvagn

16.00 stängde varuhuset för idag. Vi var precis klara och hade lyckats fynda en hel del både privat och till förskolan.
Nöjd med dagen. =)

ullared

På väg tillbaka svängde vi in på en mataffär och handlade till midsommar-middagen.
En av Lindas kusiner bor i Göteborg med sin fästmö och deras son.. en liten pojke på 5 dagar. Dom kom till oss och firade midsommarafton under kvällen. Mycket trevligt! =)
Kul att få träffa dom! Och extra kul att få träffa deras lilla bebis! =D
Stort grattis!

midsommarstång bord

Nu blir det till att snutta på kudden och ladda inför morgondagen.
Får se vad vi ska hitta på då..

Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg!
Kramar Polyfamiljen

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *