Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Den blomstertid nu kommer!

Den här dagen har helt och hållet ägnats åt skolavslutning. Schemat var rätt tight för att hinna vara delaktig på alla ställen. Morgonen blev en smula stressig.. i vanlig ordning. Det hade jag redan förutspått igår kväll. Försökte deala med Erik om att jag kunde ta öppningen på förskolan och han stanna hemma med Linda se till att barnen gjorde sig iordning och att alla kom till skolan i tid. Men Erik var inte med på den dealen.. 😉

Erik åkte och öppnade förskolan.. Linda och jag klev upp strax efter sju.. och sen var cirkusen igång.
Nils och Signe behövde nya blöjor och kläder.. Alla barn behövde borst tänder och äta frukost.. och klä på sig. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha på mig.. hittade en ny tröja och shorts i garderoben. Så var det löst.
Mitt i all stress behövde jag kaffe.. Det är viktiga grejor! Annars blir det ingen bra dag. Tror inte Linda tycker det är läge att sippa på kaffe mitt i allt.. men men.. Nu är det bara så.. =)
Moa gnällde om att skorna var för små.. och ja. Det sa hon ju igår också..
Packa skötväskan, få in alla i bilen.. och vagnen! Rasta hunden lite snabbt och se till att hon fått mat.. Samling på skolgården klockan 08.15 inför avmarsch till kyrkan..
Okej.. klockan 08.05 lämnar vi uppfarten.. Skulle bara svänga förbi och hämta skor som vi skulle låna till Moa.. En liten omväg.. Tur vi har nära till skolan.

En lärare ringde Erik och frågade hur det var med Moa idag.. kommer hon? Jo då.. det är säkert bara lite stressigt där hemma.. 😉

08.13 rullar vi in på skolgården.. Gott om tid alltså.. inte ens bråttom..
Alla klasser står uppställda..
Ungar.. SPRING!!

Sen kör vi ner till kyrkan och parkerar.. eftersom vi var ute i så god tid fanns det gott om parkeringar.. Eller inte! Haha..
Hittade en parkering en bit bort.. Lastade ut Nils och Signe och satte dom vagnen gick med raska steg till kyrkans ingång och mötte upp Erik och Lindas mamma.

_MG_8603

Strax därpå kom första omgången barn marscherande. Vi följde med in i kyrkan och fick vara med på skolavslutningen. Det var ju inte en självklarhet att man skulle få det iår p.g.a. att det inte får plats så många fler än elever och lärare. Men vi hade tur. =)

Inne i kyrkan passade Nils på att bajsa.. Perfekt.. Bara ett blöjbyte också. De andra gick och tog plats medan jag skyndade på med att byta blöja.
Sen kunde vi sitta i lugn och ro ett litet tag och höra sång och musik.

IMG_5158

IMG_5141

En halvtimme senare var skolavslutningen i kyrkan klar. Efter det gick vi ner till hembygdsgården för att klasserna skulle fotograferas och önska varandra glad sommar.

Vi gjorde några försök att fotografera våra barn.. Men det var ju inte helt lätt idag. =/
Nils var verkligen inte tänkt att vara med på några kort! Erik, Linda och Lindas mamma gjorde flera tappra försök.
Själv stod jag en bit bakom och fotograferade kaoset.. och skrattade så tårarna rann! Hahaha!

_MG_8565

_MG_8581

_MG_8590

IMG_5144

IMG_5145

IMG_5146

IMG_5147

_MG_8591

_MG_8595

_MG_8601

Det var bara när någon höll i Nils och Signe som de var någorlunda nöjda och glada.
Vi fick inga bilder på alla barn tillsammans som vi tänkt.. Men bilder som visar hur det verkligen var idag. Vi får nöja oss med det.

Efter hembygdsgården gick vi upp till kyrkan igen för att ta emot Isabelle som hade skolavslutning direkt efter Elliot, Alexander och Moa. Vi önskade henne en glad sommar och att vi träffs på måndag igen.
Nytt försök att fotografera.. Med samma resultat.

_MG_8626

_MG_8627

IMG_5156

_MG_8628

Tio minuter senare stod vi vid kyrkans port igen. Oscars tur att gå in i kyrkan. Vi kollade när de kom marscherande men följde inte med in i kyrkan den här gången. Vi gick istället på kakfrossa i folkets hus.
Oscar skulle ju ändå äta landgång på skolan efter kyrkan.

IMG_5167

IMG_5168

Efter kakfrossan uträttade vi några ärenden. Det behövde handlas till middagen och köpas lite blommor.
Klockan 13.00 stod vi utanför Vattudalsskolan för att ta emot Oscar som nu gått ut nian! Hurra hurra! Grundskolan avklarad för första barnet.

_MG_8676

_MG_8679

_MG_8687

_MG_8693

_MG_8696

_MG_8702

Hem igen för att förbereda middag för att fira Oscar. Tände grillen och gjorde potatisgratäng.. sallad och lite tillbehör.
Å tur med vädret! För en gångs skull på skolavslutningen. Annars hör det ju som till att det ska vara kallt och regnigt. Men inte iår. Solen har gassat hela dagen.

IMG_5172

IMG_5170

Funderar på om grillen börjar ha gjort sitt.. såg att det ramlade glödande kol från den och upptäckte att den har en ganska stor reva undertill.. Hmm..
Får kolla på ny grill någon dag då.. Om det nu är okej att vi köper en ny grill? 😉

IMG_5171

_MG_8729

_MG_8735

_MG_8738

_MG_8747

Nu tackar vi för idag. Det har varit en hektisk, men härlig dag! =)

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons