Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

I akutrummet

Vilken start på min födelsedag…

Vaknade av att Erik och Hampus väckarklocka ringde vid 7, fick morgonpussar och grattis av dem, så långt allt väl.

Hade en tid på Hc kl 9, skulle ”bara” träffa en läkare för att få sjukskrivningen förlängd och sedan ta ett blodprov, inget märkvärdigt alltså. Kliver upp vid 8, duschar och gör mig iordning. Tar bilen upp på Hc och är där med 2 minuter till godo. Har träffat läkaren tidigare så han vet varför jag är där, småpratar lite och när det är klart går jag bort för att ta blodprov. Hade inte bokat någon tid men eftersom dom är bäst där uppe på provtagningen får jag komma in direkt.

Hampus och jag hade i gårkväll skämtat om att han planerar för hur han ska träna för att få bättre kondition medan jag planerar för att mina stackars ådror ska klara alla prover och nålar som ska sättas. Haha Men eftersom hon som tar proverna är så duktig lyckades hon hitta ett bra ställe att sticka mig på i den arm där det egentligen inte syns något, skönt tänkte ja, då är det bara att åka hem..

Trodde jag..gick 2 steg för att sedan behöva glida ner mot väggen då allt bara snurrade och det kändes som jag skulle svimma. Fick vatten och tillslut tog jag mig upp i stolen igen iaf. Satt en stund och trodde det skulle bli bättre, gjorde ett nytt försök som istället slutade på britsen liggande. På 3.e försöket kom jag ut till väntrummet och skickade iväg ett sms till mamma för att se om hon kunde komma och skjutsa hem mig, att köra bil i mitt tillstånd kändes inte säkert. Innan hon han komma hade det börjat snurra rejält igen så både sköterska och läkaren tillkallades, så i en rullstol rullades jag in och fick ligga i akutrummet där dom tog blodtryck, syresättning, puls och hade kolla på mig. Övre trycket låg på 95 vilket borde vara runt 120 och hade nog varit ännu lägre om dom kollat direkt.

Så 1,5 timme senare gjorde jag ett försök igen och då kändes det bättre och jag kunde åka hem. Åt lite och tvärdäckade på soffan. Att vara gravid med dåligt hb är inte en bra kombo, nu törs jag inte åka och ta blodprov själv längre heller..

Men! Min bästa arm att ta blodprov i är iaf orörd, alltid något:)

Nu ska jag vila lite igen så jag orkar med besök i eftermiddag, kaoset som är i köket får någon annan ta hand om.

Hoppas ni andra haft en bättre förmiddag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons