Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Vårstädning av gården!

Nils och Signe bestämde att det var uppstigning klockan 08.00 imorse. =) Hade man själv fått bestämma hade det ju varit skönt med sovmorgon lite längre än så.. men nu bestämmer man ju inte alltid själv. 😉

Vi klev upp, åt frukost och var klara med det runt klockan nio. Eftersom vi ändå var klara tog vi och åkte till Granngården på marknad redan på förmiddagen. Även om man inte är ute efter något speciellt så är det näst intill obligatoriskt att gå på den marknaden! Precis som att fira julafton, påsk eller andra högtider. =)

Det är ju mest roligt för barnen då de har djur på denna marknad. Vi kollade på hönor, påfåglar, hästar, getter.. och kaniner.. Där fastnade Linda ett tag. Hon har länge varit sugen på att skaffa kaniner.. Vet inte riktigt varför? Vad är tjusningen med kaniner egentligen?
Men där stod hon som ett litet barn och tiggde om kaniner! Haha! =D

Då fick man agera ”pappa” åt henne och säga att vi ska inte köpa någon idag! Vi kan fundera på saken.. 😉

IMG_4652

IMG_4654

IMG_4656

Efter marknaden blev det uteaktiviteter på gården. Jag och Isabelle tog tag i att kratta gården. Jag är egentligen motståndare till att kratta gräsmattan.. De löv som ligger på gräsmattan blir ju bra gödning.. och det är ingen som krattar i skogen.. Där försvinner ju löven ändå! Krattning är alltså ett helt onödigt arbete..
Men vi hade så mycket grus och skräp på tomten så det behövde städas upp helt enkelt.

IMG_4661

IMG_4664

IMG_4665

Vi har nu öppnat poolen för sommaren. Den ska rengöras, i med klor och värmas upp innan det går att bada. Det lär väl ta ett par dagar.

 

IMG_4670

IMG_0669 IMG_0671 IMG_0676 IMG_0677 IMG_0678 IMG_0680 IMG_0681

I trädgården har rabarbern börjat komma. =) I höstas flyttade vi rabarbertuvorna, la på ny jord och gödning och hoppas nu på riktigt med rabarber denna sommar! =)

IMG_0682

IMG_0683

IMG_0684

Erik fick ett infall och köpte en högtyckstvätt idag. Det är något vi saknat för att rengöra altanen, bilarna, tvätta mattor, fasaden och allt vad man nu kan använda den till.
Han packade såklart upp den med en gång och testade.
Nu står tre nytvättade bilar på uppfarten istället för de leriga som stod där innan. =)

IMG_0685

IMG_0686

IMG_0687

IMG_0688

Efter middagen piffade Linda och jag med det sista i hallen på övervåningen. Fick bland annat upp en klocka på väggen och en matta på golvet.
Nästan klart där nu.. Fattas några golvlister bara.

 

IMG_4667

IMG_4668

IMG_4669

Nu sitter vi bänkade framför Eurovision, som resten av Sverige.

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

En reaktion på ”Vårstädning av gården!

 1. Det låter mysigt med kaniner, jag har själv haft 25 st genom uppväxten. Det är fina djur, men som med andra husdjur behöver en engagera sig i dem, annars blir de inte sociala och tama. Det är mitt första tips.
  Det andra är att adoptera en kanin (eller flera) istället för att köpa. Det finns så många kaniner som ingen vill ha, som ”barnen tröttnat på” och som kastats iväg på blocket till vem som helst och till slut avlivas.
  Det är också ganska smart om ni är osäkra på hur länge era barn kommer vara intresserade, att ha en äldre kanin. Det låter enkelt med en kanin, men det är ändå mycket ansvar. En får räkna med att de kan leva i 10 år, och de behöver pysslas om och socialisera sig på en stor yta.
  Det är ju kul att Linda är intresserad. Det måste ju ändå vara en/alla vuxna som är intresserade och har det stora ansvaret, eftersom barn kan tröttna när som helst egentligen.

  Sorry för lång kommentar. Hoppas något jag skrev kan vara hjälpsamt.
  Mvh Josefine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons