Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Baklängesdagen

Idag har vi uppmärksammat ”baklängesdagen”. Vi har gjort så mycket som möjligt baklänges idag.. detta för att uppmärksamma hur viktigt det är att barn åker baklänges i bilen så länge som möjligt!
Det är ju tyvärr så att många barn åker på fel sätt i bilen p.g.a. att föräldrar inte vet bättre.

Det finns ingen anledning att vända barnen framåt i bilen för tidigt! Barnen ska sitta baklänges till 5 års ålder enligt de nya rekommendationerna. Man ser ofta barn sitta framåtvända från de är runt 2-3 år. Anledningen hörs ofta vara att ”mitt barn är så stort/långt”.. eller ”hen vill inte sitta bakåtvänd”..
Det är otroligt dåliga argument! Ingen treåring är för stor för att sitta bakåtvänd! Och ja… det kan vara lite trångt för benen.. det har inget barn dött av. Men barn dör av en bruten nacke om de inte sitter säkert i bilen!
Och vad ett barn vill spelar absolut ingen roll i denna fråga! Det är bara att sitta i sin bakåtvända stol. Där har barn inget att säga till om!

IMG_4635

Vi började med att sätta på kläderna bakfram.. Åt mellanmål, hade gymnastik och övade på att gå balansgång baklänges, springa baklänges och göra bakåtkullerbyttor. Sen åt vi lunch, hade baklängesmarsch och åt frukost vid klockan 14.15.

IMG_4640

Förutom det så ringde läkaren från hälsocentralen till Linda.
De hade fått provsvaren från igår.. och det såg inte alls bra ut. Så vi blev skickade till Östersund för att i första hand få bukt med järnvärdet.
Det tog ungefär 5 timmar på sjukhuset innan vi blev utsläppta igen.. De kollade bebisen, som ser ut att må bra! Linda fick järn i droppform. Vi fick prata med barnmorskor och läkare och allt möjligt..
Dessutom fick Linda en ny tid om en vecka för att fylla på med mer järn.. och hon måste vara noga med att äta mycket järn… Fasen.. allt handlar om järn verkar det som! 😉

Väldigt skönt att någon äntligen hjälpt oss att få ordning på det här! =)

IMG_4645

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Baklängesdagen

  1. Hej. Vilket underbart dagis ni verkar ha.
    Tänk om ni fanns närmare då skulle jag absolut vilja ha mina barn hos er.
    Mvh Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons