Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Katastrofalt järnvärde!

Idag skulle vi till barnmorskan för besiktning av Linda. Tog med henne och Nils i bilen.. Var inte riktigt säker på att de ville att vi skulle ta med Nils in då han har vattkoppor. Men vi kunde ju sitta utanför och vänta isåfall.
Men barnmorskan var snäll och släppte in oss genom altandörren, så behövde vi inte riskera att smitta ner någon annan. =)

Så långt allt väl..
Sen tog barnmorskan lite prover på Linda.. å det var mindre bra.. Man kan väl säga att hon inte gick genom besiktningen med blankt papper idag. =/
Järnvärdet var katastrofalt lågt.. och det medför massa andra onödiga följder.. Förmodligen brist på alla möjliga mineraler och vitaminer.
Tanken var egentligen att hon skulle upp till hälsocentralen nästa vecka för att se över järnvärdet.. men det bokades snabbt om till imorgon istället. Nu måste hon få hjälp att få upp järnet! Det här går ju inte.

Om man ska säga något positivt om dagens besök så.. Linda hade bra blodtryck. Men det var väl det enda som var bra..

IMG_4614

Under eftermiddagen tog jag tag i att fixa runt dörrarna på övervåningen. Mycket mixtrande för att få till det. Fick såga ut ribbor att sätta på väggen för att fodret skulle sitta snyggt.. eller ja, för att det över huvud taget skulle gå att sätta dit.
Målade ribborna vita och satte sedan dit dörrfoder och de sista golvlisterna i Isabelles rum. Så nu är det helt klart där inne. =)

IMG_4615

IMG_4617

På utsidan av Isabelles rum ser det ut såhär för tillfället:

IMG_4618

Har spacklat skarvar och en del av väggen där det spruckit.
Har även spacklat utanför Oscars dörr.. Nu får det torka till imorgon. Sen slipas och målas innan foder ska sättas.

Vi fick hem två taklampor till hallen utanför deras rum. Och som vanligt är det ju inte bara att montera lite smidigt.
Efter en timme satt de nya taklamporna på plats. =)

IMG_4619

IMG_4621

Nu sova och ladda för ännu en härlig dag. =)

Ha det så gott.
Kramar Polyfamiljen

 

3 reaktioner på ”Katastrofalt järnvärde!

    1. Tack:)
      Dom är från Markslöjd men kommer tyvärr inte håg vad butiken vi köpte dom från hette. Hoppas du hittar dem.

  1. Åh, de där lamporna! Jag satte upp en exakt likadan i min systers nya badrum. Det var inte jättekul eftersom en blir ganska trött och snurrig av att stirra upp i taket länge. Och alla små paket som varje liten kedja låg i… jösses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons