Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Olustig känsla

Usch vilken natt, hela familjen har snarkat och sovit utom jag…

Vet inte vad som hänt, i går passerade vi halvvägs in i graviditeten, känns otroligt skönt att ha kommit så långt, nu kan omöjligt barnmorskan säg att det fortfarande är så tidigt i graviditeten längre. Känns så frustrerande när man kommer till henne och själv känner att nu, nu har vi kommit till vi 16 och det känns om det gått en evighet och hon säger, ”ja det är ju fortfarande så tidigt” gaaa, känner jag bara då, hur länge är det ”tidigt”?

Har ännu inte känt något behov av att börja dra fram bebiskläder och greja på, men det kommer väl. Kan ju vara så för att det inte var så långe sedan vi la undan allt pyttigt och att vi fortfarande har mycket bebissaker så som skötbord och grejer kvar eftersom Nils och Signe använder det. Trodde jag skulle vilja ställa fram sängen nu när hörnan blev klar men efter att vi ställt dit skåpet och jag blev så nöjd vill jag inte ta bort det:)

Åter till mitt sömnproblem, har känt samma sak en gång tidigare och då hjälpte det med att gå upp och dricka några klunkar mjölk och sedan somna om, det funkade inte i natt… Låg först och vred mig i drygt två timmar, det kliar på hela kroppen och och den känns ”olustig” på något vis, som att jag skulle vilja plocka bort mina egna kroppsdelar för dom liksom gör ont på mig. Jättesvårt att beskriva men det är nästan så jag känner en liten panikkänsla när dom känns såhär, varierar mellan kroppens alla delar. Vid 01.30 stod jag inte ut längre, gick upp, kissade, gick in i köket tog ett glas mjölk, kollade ut genom fönstret, gick en runda i köket, allt för att få bort den obehagliga känslan. Efter en stund gick jag och la mig igen, ingen skillnad, låg nog i säkert en timme till och bara vred mig innan jag tillslut somnade av utmattning.

Va uppe redan strax efter 7 igen, inte alls likt mig att lulla runt uppe då, Erik hade redan åkt och Hampus höll på att göra de andra barnen redo för skola och förskola och skulle precis åka. Tog mig lite frukost och la mig sedan igen, orimligt att vara vaken en hel dag efter den här natten, och det bästa var nu att jag kunde somna om utan problem, den olustiga känslan var borta, underbart!

Nu är jag uppe igen, ska försöka göra så lite som möjligt som vanligt en tvätten är jag ganska duktig på, den sköter sig ju mest själva men måste göras! Nu när vi håller och och renoverar vill jag tvätta och fixa allt, vill inte bära in ”smutsiga” saker i de nya rummen sen, stackars Oscar blev till och med av med sitt täcke i går:) Ska allt tvättas så ska allt tvättas, inkl täcken och kuddar!

I dag hoppas jag på att vi kan åka en sväng till bygghandeln för att kika på golv, vi har jättefina trägolv som vi målat högblankt i vitt, älskar dom. Men, det finns ett men, dom är inte alls roliga att städa och tyvärr slits dom väldigt lätt oc ser fula ut fort, ni ska se där Oscar haft sin kontorsstol…men även i de andra rummen där man bara gått ser men att dom blivit rejält slitna på bara en par år. Nu blir det troligtvis att vi lägger parkett över dessa inne i barnens rum för att det ska bli lättare att städa och hålla fint.

Solen skiner iaf ut, kan den riktiga våren vara på väg???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *