Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Lita aldrig på en tonåring!

När man ber tonåringen ta med sina småsyskon på en promenad i vagnen..

 

IMG_9723

Ett tips! Lite aldrig på en tonåring som säger att hen städat! Nu när vi ska renovera övervåningen har vi burit ut allt från det gamla vardagsrummet. När vi bar ut soffan uppdagades massa fina grejor.. Bland annat ett blad ur en almanacka som avslöjade att det var rätt länge sen det blev dammsuget under soffan!

Här snurrar det på som vanligt. Imorse gjorde sig alla iordning för skola, jobb och förskola.. Alla är relativt självgående under viss övervakning och någon påminnelse om tandborstning, borsta håret eller att duscha. Fast det knorras ofta om man påminner dom. Det ses som tjat så fort man påpekar att de är läge att göra sig iordning.
Frågan är varför det är så himla jobbigt att behöva göra alla rutiner?
Det kan läggas oändligt med energi på att försöka smita undan vissa morgonbestyr eller kvällsrutiner istället för att bara göra det. Barnen vet ju att de ändå måste göra det tillslut.
Det här är väl vanligt hos de flesta familjer kan man tänka sig..?

De enda som verkligen ser fram emot tandborstningen är Nils och Signe. =) Dom har väl inte kommit på att det egentligen är tråkigt.. 😉
Så vi uppmuntrar dem så klart till att borsta tänderna. De får greja på en stund själva innan vi borstar klart.

IMG_9747

IMG_9735

Signe har börjat klättra på allt nu. Upp på stolar, bordet, fönsterbrädorna.. upp för trappan, upp i sängen och soffan.. och allt hon ser..
Det är jättebra att öva sin grovmotorik.. Meeeen! Det är mindre bra när hon ramlar och slår sig! Just nu törs man ju inte lämna henne obevakad en sekund.

IMG_9753

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *