Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Flyktingloppet avklarat! =)

Det här har verkligen varit en helg då vi inte legat på latsidan precis. =)

Fredag kväll packade vi ordning för två utflykter. Vi packade fiskegrejor i VW-bussen. Isborr, pimpelspön, liggunderlag med mera.
I husvagnen och Forden packade vi in skidutrustning, mat, kläder för att klara en natt i Nordli och Flyktingloppet.
Lördag morgon var det uppstigning kl 08.00. Frukost och påklädning först. Klockan 09.00 satt alla utom Oscar i bilen för att åka på fisketävling på Låsjön.
Tävlingen startade klockan 10.00 och höll på i två timmar. Det var lite trögfiskat.. Endast papporna i familjen fick fisk. Men däremot fick alla barn pris, så de var nöjda ändå. Fika och frisk luft gjorde gott för oss alla. =)

Efter avlutad fisketävling åkte vi hem, parkerade bilen och flyttade över oss till Forden som stod redo med husvagnen kopplad och klar. Resan bar av mot Nordli i Norge.

IMG_4360

Nils och Signe trivs väldigt bra i multisportvagnen från Nordic Cab. Den funkade ypperligt att ha med ut på isen när vi skulle fiska. =)

IMG_4361

 

 

IMG_9566

IMG_9568

Påväg till Nordli köpte vi hamburgare och åt lunch i bilen för att spara tid. Elliot satt och läste högt ur barnens bibel. Intressant val av bok att ta med. =)
Oavsett vad han vill läsa så uppmuntrar vi läsning! Det är något som är viktigt för alla barn att öva på att läsa. =)

IMG_4122

Några timmar senare hade vi installerat oss på parkeringsplatsen i Nordli. Mycket bra ordnat av arrangörerna att se till att man kan komma med husvagn till tävlingen.
Vi åt den obligatoriska tacosen, fikade och hade lördagsmys som sig bör.

IMG_4363

Lite senare fick barnen knoppa in medan vi satt uppe en stund till. Planerade morgondagen.. Flyktingloppet skulle gå av stapeln klockan 10.00.
På deras hemsida uppdaterade dom löpande med ny information.. de hade det lite besvärligt med snön.. Det har töat rätt mycket den senaste veckan och de har fått dra om spåret ett antal gånger som det verkar. Från början skulle loppet gå mellan Nordli och Gäddede, 44 km.
Sen gick de ut med information om att det blev en rundkörning med start och mål i Nordli, 32 km. Senare verkade det som det skulle bli 36 km… å tillslut blev det ett lopp på 40 km.
Förstår att det är ett gissel för arrangörer av skidlopp när vädret inte riktigt vill samarbeta.

När vi gick och la oss regnade det, så det var ju lite fundersamt på hur det egentligen skulle bli med loppet.

IMG_4368

Som tur var övergick regnet till snö under natten. 15 cm snö hade fallit över fjället där loppet skulle gå. De hade pistat spåret och loppet kunde bli av som tänkt enligt sista uppdatering om 40 km.
Vallade på med tejpvalla som grund och röd burkvalla över det.. Sen var det bara att hoppas på det bästa med fästet. =)

IMG_9573

40 km, 3 timmar och 45 sekunder senare gick jag i mål! Hurra hurra!! Slitsamt före, men det var de ju för alla. Väldigt nöjd med min insats.. det var ju ändå mitt allra första skidlopp.
Nu vet man ju lite mer hur det går till.

Hade också turen att vinna en silverkniv vid målgång! Hurra hurra hurra! =)

IMG_4130

IMG_9581

IMG_4124

Efter dusch, fika och prisutdelning var det hela över. Vi åkte ner till husvagnen och packade ihop det sista innan det bar av hemåt igen. Vi tackar Nordli och Flyktingloppet för denna gång! Vi kommer tillbaka nästa år. =)

IMG_4126

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *