Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Våffellangos

långlopp längdskidor

Eftersom jag anmält mig till Flyktingloppet nästa helg kände jag att det var läge att ”övningsköra” ett lopp. Tidigare har åkt 1,5 mil vid samma tillfälle som längst. Å det handlar väl om att det har känts som ett lämpligt träningspass.
Flyktingloppet är 44 km långt.. alltså betydligt längre än de 1,5 mil jag har gjort.
Jag brukar normalt endast dricka vatten under mina träningspass.. men förstår ju att om man ska vara ute i flera timmar så är det läge att fylla på med energi under tiden.
Har fått lite tips från vänner som är vana långdistansåkare, googlat en del och läst på Vasaloppet och Flyktingloppets hemsidor om vad som serveras efter vägen.

Packade en ryggsäck med blåbärssoppa, mjölk, kakor och vatten. Tog med mig Alexander och Moa upp till skidstugan för en friluftsdag. =)
Ryggsäcken ställde jag vid starten och sen var det bara att börja åka. Testade lite olika långa varv och varvade blåbärssoppa, kakor och mjölk för att få i mig energi.
Ser den här dagen som ett test för att lära känna min kropp lite bättre när det gäller längre distanser. Har nu lärt mig att blåbärssoppa och kakor ger bättre energi än mjölk.

4 timmar, 7 minuter, 48 sekunder.. 1 liter blåbärssoppa, 1 liter mjölk, 1 liter vatten och 4 ballerina senare var jag i mål. Hade överlevt de 44 km jag skulle åka idag! =)

Var lite osams med skidorna idag.. Körde på Eriks vallningsfria skidor. Tycker man förlorar mycket glid på att köra vallningsfritt. Dessutom var det 8 plusgrader mitt på dagen så det var rätt tungt före. Ska ta å valla på mina skidor istället och provköra en mil om några dagar. Å sen blir det nog de skidkorna nästa helg när jag ska köra loppet. =)

Kanelbullar

Nils och Signe gnällde åt sig varsin bulle till mellanmål idag. Det var ett mycket osmart drag av oss att ge dem det.. Bullen var nog egentligen inte så god.. Det blev mest smulor.. i hela köket..
Bara å dammsuga och skura hela nedervåningen efteråt. 😉

Våffellangos

Vi hade mina systrar på middag idag. Mycket trevligt! =) Enkel middag i mysbyxor är väl egentligen det bästa? Avslappnat och bra på alla sätt.

Å så har vi såklart firat våffeldagen. Blev våfflor till kvällsfika. Barnen åt med glass, grädde och sylt. Å så gjorde vi ett vuxnare alternativ till oss med crème fraishe, riven ost, räkor och röd lök. Som langos, fast av våffla.. våffellangos. =) Mycket gott!

Nu blir det snart sängen. Räknar med att inte kunna kliva upp imorgon.. lär ju ha träningsverk från helvetet! Haha.. 😉

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *