Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

När man är ensam..

Då var det måndag och vardag igen, både skönt och inte, skönt med rutiner och så men också lite tråkigt då jag är ensam hemma hela dagarna och försöker få tiden att gå. Blir några sms till Hampus och Erik som är på förskolan under dagen. Inte alltid jag får något svar dock då dom har lite annat att göra än att under hålla mig. Men det det lätt att man sitter och fundera på saker och liksom måste berätta det direkt, både för att det faktiskt kan vara så att det är lite brådskande men allt som oftast för att jag inte ska glömma bort det:) Gravidhjärna/amningshjärna har väl alla hört talas om haha

Ja helt ensam är jag ju förståss inte, har ju Doris här hemma som gör mig sällskap, men hon pratar ju inte så mycket…löper gör hon dock vilket gör att jag har lite att göra för att se till så vi inte behöver ha blod överallt. För någon dag sedan hade hon smitit in i vårt sovrum och lagt sig i sängen, kan väl säga såhär, att hade något sett hur det såg ut efter det skulle vi fått komma in på förhör, blod överallt, pust, tänk om hon kunde hålla lite bättre kolla på det där själv eller behålla blöjan på…

I dag kunde man förresten gå in på skattemyndigheten och se om man får tillbaka eller behöver betala tillbaka, så givetvis har vi alla gjort det och vi kunde pusta ut, inga miljoner att få tillbaka men heller inget att betala. Jag ser det såhär, om det så bara står att man ska få tillbaka 1 krona så är det bra, ett minus är mindre roligt. Kommer ihåg då vi sålt vårt hus i Göteborg och flyttat upp hit, den restskatten var inte rolig, även om vi visst om att vi gjort en vinst och skulle få betala så är det ändå surt när flera hundra tusen ska in.

Har i dag även suttit och fnulat på ett nytt schema för våra anställda, inte helt lätt att få ihop det, mycket att ta hänsyn till. Både privata för de anställda, men allra helst till verksamheten. Vill ju maximera antalet anställda då det är som flest barn där. Tror jag fått till det någorlunda, ska bara höra vad dom andra tycker, lite småjusteringar blir det ju alltid. Det är så roligt nu när det börjat nya barn, snart är alla platser fyllda och bara det kräver lite omstrukturering, stor skillnad på att ha 10 barn och snart 30. Har beställt fler ”klädställningar” till hallen så att alla får bra plats för sina saker, fundera på nya bord till matplatsen för att få bättre plats och lite annat sånt praktiskt. I dag hälsade även 2 sköldpaddor barnen välkomna i kapprummet, mysigt med lite husdjur på förskolan. Tanken är att det är vi vuxna som ska hantera djuren men barnen ska få vara med och mata dem och så. Sen kan det vara lite avslappnande att bara sitta och titta på dem en stund om något barn vill vara lite ensam e stud.

Blev blandat skrivet om allt möjligt i dag, men vissa dagar är ju sådär lite spretiga, man fundera på alla möjligt, ena stunden drömmer man sig bort på en strand i ett varmt land och nästa stund fundera man på en badrumsrenovering:)

Ha det gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons