Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Frukost hos Polyfamiljen

morgonrutiner många barn

få barn att hjälpa till

Såhär ser det ut hemma hos oss en helt vanlig vardagsmorgon. Med många barn är det omöjligt att vara en curling-förälder. De äldre barnen klarar alla morgonrutiner själva. De ställer klockan på kvällen, kliver upp i tid, plockar fram frukost, borstar tänder och så vidare. De klarar av att gå till skolan själva, men oftast åker tjejerna med någon av oss när vi ändå ska till jobbet.

Nils och Signe har ju lite svårare att klara sina morgonbestyr själva. Men de får god hjälp av sina storasyskon. =) Imorse tog Moa och Alexander tag i det. Tog av pyjamas, bytte blöjor och klädde på dem.
Vi tar det som för givet hemma hos oss. Att alla hjälper till och gör det man kan.. Men om man tänker efter så kanske det inte är så självklart hos alla att det går till på det här sättet?
Man ser ju mellan varven föräldrar som skriver att de inte hinner med någonting eftersom de har barn. Att de inte ens kommer ur morgonrocken vissa dagar.. att de alltid är sena på grund av att de har barn.
Men där känner vi inte igen oss i den här familjen.
Mycket handlar om planering och strukturering.. och att bara ta tag i saker. Fundera inte så mycket på hur jobbigt det är och vilka problem som finns..

Vi känner oss iaf grymt glada och stolta över alla våra barn! Att de är så handlingskraftiga, självgående och hjälpsamma. =)

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

En reaktion på ”Frukost hos Polyfamiljen

  1. Hur vi känner inför och ser på föräldrarollen skiljer sig från familj till familj, utan att det ena behöver vara mer rätt än det andra, så tänker jag 😉 men skönt att ni hittat ett sätt som passar för er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons