Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Barnsäkerhet i bil!

barnsäkerhet buss

I torsdags hämtade vi bussen med 18 platser.. I fredags kom leveransen av bilstolar. Vi hade beställt 10 nya bilstolar för att montera in.. plus de stolar vi redan hade.. så det blev en del av helgens pyssel. Vi hjälptes åt att mixtra in alla bilstolarna för att vara redo inför kommande veckas utflykter med förskolan.

Säkerhet för barn i bil är en hjärtefråga i den här familjen. Det är allt för ofta vi ser barn som åker på felaktiga sätt i bilar.. det är föräldrar, mor- och farföräldrar och alla möjliga som bara slänger in barnen i bilen och kör.. Visst brukar de oftast sitta fastspända. Men på sin höjd i en framåtvänd bilstol, trots att barnen är alldeles för små!
Är det ingen som går ut med information om vad som gäller längre? Man tycker att i dagens upplysta Sverige borde folk veta bättre och vara mer rädd om sina barn än att låta barnen åka på ett osäkert sätt.
Barn ska sitta bakåtvända till minst fyra års ålder. Alltså minst! Gärna längre.

Linda är inte den som drar sig för att påtala detta till andra när hon ser att de sätter barnen fel. Och det är väl bra?! Det är ju barnen hon tänker på.
Vi brukar få höra argument som att ”mitt barn är så stort så det får inte plats i en bakåtvänd”.. Seriöst? Ditt barn är bara två år! En tvååring kan omöjligt vara större än en fyraåring, oavsett hur stor tvååring du har!
Eller.. ”vi skulle ju bara åka till..” Ehm, jaha.. och då kan inte en olycka hända på den sträckan ni skulle åka?
Eller: ”Barnen skulle åka med mormor..så..” Mhm.. och mormors bil är fråntagen risken att krocka då? Och skulle den mot förmodan krocka så kan inte barnen skadas?

Nä! Barnen SKA sitta säkert i bilen. Därför kostade vi nu på nya bilstolar så det räcker och blir över till våra egna barn och förskolebarnen. Tummen upp för oss! 😉

räkcheesecake

Igår var det fjärde delfinalen av melodifestivalen. Vi hade familjemys med bland annat den här räkcheesecaken. Jäklar vad gott! Och så känns det ju lite nyttigare än att dra fram sju kilo godis och chips. =)

träna inför vasaloppet

Elliot och Hampus tränar på med sin skidåkning. Det gäller ju att passa på medan det finns snö. Fick en tankeställare om att skidsäsongen egentligen är ganska kort. Från slutet av december till mitten av april om man har tur. Ungefär fyra månader.. Har ju en tanke om att vara med på Vasaloppet 2018.. och att hinna träna upp sig på skidor för det känns ju lite svårt då. Såklart kan man ju löpträna, nöta i crosstrainern och träna stakning på gym resten av året. Men det känns ändå inte tillräckligt.
Började därför leta på nätet efter rullskidor. Då får man ju en sommarsäsong för skidor också. =) Kanske blir det nästa investering inom träningsredskap?
Vet dock väldigt lite om rullskidor.. Vad ska man ha? Ska ta och försöka samla lite information om det. Har ju några månader på mig innan sommaren är här.

Nu tackar vi för i helgen och ser fram emot en härlig arbetsvecka. =) Ser särskilt fram emot tisdagen! Fettistag! Woho! Semmelbakning på schemat. =)

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen.

 

7 reaktioner på ”Barnsäkerhet i bil!

  1. Aha! Då ska jag ta å höra med Roger! =) Synd att vi inte bor närmre varandra så vi kunde ta det över en kopp kaffe nån dag snart!
   Ni råkar inte ha vägarna förbi Strömsund snart? 😉

   1. Vi kommer iaf till Östersund i påsk och vår ambition är att även hälsa på er då om ni är hemma? :) Hoppas verkligen tiden räcker till för det!

 1. Tips ang rullskidor, tag kontakt med mannen som har företaget ALGUSAN i Österåsen. Han har många strängar på sin lyra bla är han duktig på rullskidor, vi köpte via honom ifjol och är jätte nöjda. Personlig service och lite billigare än butikerna i stan också👍🏻

  1. Så skönt att lösa om er inställning till säkerhet i bilen också, jag är så less på att se hur så många barn och osäkert! Är ofta den där sura tanten som frågar hur de kommer sig att en två-tre-fyra åring sitter framåt?!

  2. Tackar för tipset! Har aldrig hört talas om Algusan. Tog å googlade dom. Kanske ska ta och höra av mig dig. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *