Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Idiotiska kommentarer får idiotiska svar..

Det händer titt som tätt att vi får kommentarer om vem som är biologisk far till Nils och Signe, och vem som är den blivande biologiske fadern till barnet som kommer. Det verkar inte spela någon som helst roll hur vi vill behandla detta.. att både Erik och Hampus är lika mycket pappa, oavsett vem som är biologisk far… Det är ändå något som utomstående bara måååååste påpeka och komma med kommentarer kring.

Nu senast kom en kommentar om att det inte direkt är rocket science att lista ut vem som är pappa till tvillingarna..
Och nä, vi är inte helt dumma i huvudet! Vi har också ögon att se med.. vi ser också vem de är lika..
Men.. det spelar fortfarande ingen roll i vår familj. De är våra gemensamma barn. Vi har alla tre varit med under hela resan från ”verkstan” där de tillverkades, under graviditeten, förlossningen, neonatalavdelningen, hemkomsten, bebistiden, ettårskalaset, när de började förskolan och så vidare, och så vidare.. Vi har alla knutit de band till Nils och Signe som man normalt gör mellan barn och förädlar.

Det spelar fortfarande ingen roll för andra tydligen. Det är så jävla viktigt för många andra att ”rätt ska vara rätt”. Barnen kan bara ha en pappa, de måste veta vem som är biologisk far..
Det är så jävla tröttsamt att behöva tackla det hela tiden.
Fan, går ni och påpekar det till föräldrar som adopterat också?! ”Kom ihåg att det inte är ditt riktiga barn”
Jag hoppas innerligt att ingen gör det.. och önskar att folk kan lägga av att ha det behovet att påpeka det för oss också.

I den senaste kommentaren kom även detta:
”MEN det jag egentligen ville ha sagt är detta: Ni har valt er livsstil. Era barn har inte gjort det, utan tvingats in i den. Det kan vara väldigt viktigt för dem som vuxna att veta sitt biologiska arv. Underskatta inte vikten av blodsband för dem.”

Suck.. svar på det:
Ja, vi har valt vår livsstil, inte barnen.. som i alla familjer, eller? Det är ju knappast så att barn med separerade föräldrar har valt det.. eller föräldralösa barn, bortadopterade barn, barn med alkoholiserade föräldrar, barn till fattiga föräldrar, barn som föds i krigshärjade länder, barn med handikapp.. inga av de barnen har valt att leva så.. å jag tror nog att våra barn har det bra mycket bättre än många av de barnen..?
Förstår inte riktigt den negativa klangen i kommentaren.. ”Era barn har inte gjort det, utan tvingats in i den.” Känns rätt onödigt att kommentera om vår livsstil på det sättet..

Och ja, det kan vara väldigt viktigt för barnen att veta sitt biologiska arv.
Antar att du som kommenterat inte läst bloggen tidigare? Vi gjorde ett faderskapstest direkt då Nils och Signe var födda. För att vi själva ville veta hur det ligger till. Det kan ju t.ex. handla om ärftliga sjudomar som är bra att veta om. Och när den dagen kommer då Nils och Signe vill veta vem som är den biologiske fadern, då ska de få veta det.
Vi har alltså redan tänkt igenom det här.
Men.. än så länge lär de ju knappast fundera över det.. De är ju endast 1,5 år.

Förlag från oss:
Sköt dig själv och skit i andra, älska Gud och saligt vandra. 😉
Sopa din egen dörr innan du gnäller på andra..
Kom inte med några pekpinnar.. tips och råd är alltid välkommet.. men pekpinnen, den kan du stoppa upp där solen aldrig lyser..! Speciellt när du inte har någon aning om vad du pratar om..

Nog om det nu..

gravidvecka 10

Idag har 25% av graviditeten passerat. Det känns ju ändå rätt bra att en fjärdedel är avklarad. =) Bara 210 dagar kvar för Linda att jäsa.. 😉

semla sockerkaka

Å nu sitter vi i soffan och mumsar på den här! Linda spontanbakade en sockerkaka, fyllde den med pistagefyllning, spritsade grädde och pudrade florsocker. Tadaa! Sockerkakssemlan har uppfunnits. =)

Ha det så gott!
Polyfamiljen

8 reaktioner på ”Idiotiska kommentarer får idiotiska svar..

  1. Hej!

    Vad jobbigt för er! Det är nog alltid så för människor som vågar göra sin egen grej! Man blir trött på att hela tiden förklara sig o samtidigt kan jag känna att msn vill försvara sig! Men det går typ inte för vill inte båda lyssna på varandra med ett öppet sinne så slutar det bara med att ens ord vrids om o man blir bara trött, ledsen o frustrerad!

    Kämpa på!

  2. My son also has two fathers, and we get the same questions. In our case, we did announce who the father was, but it doesn’t stop people from asking if we’re really sure. Why is it their business?

    Regardless, in California we are allowed to have a third-parent adoption, so our son’s non-biological father is in the process of adopting him. We are very excited about this, if for no other reason than it makes official what we already know in our hearts.

    Good luck to you guys. You are bringing your children up with so much love–what child wouldn’t choose that?

  3. Hej! Har läst Er blogg lite sporadiskt under lång tid och har även haft kontakt via bloggen med Linda tidigare. Har aldrig kommenterat innan men nu kunde jag inte låta bli. Har själv tvillingar (idag 9 år) som har kommit till genom spermiedonation och jag och min exman fick kommentaren ”ska du kalla dig för pappa”? av en idiot. Blodsband gör dig inte till förälder! Det är den som finns där för barnet som är en förälder. Det gör Ni alla tre för Era barn så vem som är biologisk pappa tycker jag är helt oväsentligt. Bra svar på tal! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *