Har hela livet varit intresserad av bakning och matlagning.. kanske mest bakning.. Syrran och jag hade väl gjort ungefär en miljon kladdkakor vid tioårsåldern. 😉 Mamma kunde be oss laga middag när vi gick mellanstadiet och det var inga problem. Min farmor hade svart bälte i bakning när hon levde.. Mamma är kockutbildad och har jobbat i storkök så länge jag minns. En av mina farbröder har drivit restaurang i många år. Min mormors mor lagade mat åt fångarna på fängelset i Ulriksfors på den tiden det fanns..
Det är samma kök som jag idag lagar mat i till förskolebarnen på vår förskola. På något sätt verkar det finnas i mitt arv att laga mat, baka och servera till andra. Jag är en jävel på att improvisera i köket (om man får skryta om sig själv?) 😉
Men jag kände ändå att det kanske var dags att börja förkovra sig lite inom matlagning och bakning. Därför bokade jag in mig på en grundkurs i livsmedelshygien (HACCP). Tidigare har jag gått en utbildning med liknande innehåll då jag arbetade på ett bageri.. men det var cirka 100 år sedan.
Känns bra att ha lite mer i ryggen när man arbetar med att tillreda mat åt barn.
Grundkursen är nu avklarad!
Har redan börjat fundera på andra utbildningar inom matlagning och bakning.. Vore kul att lära sig något nytt.. att få tips och idéer genom annat än Google och tidningar. =)
Ha det så gott!
Hampus – Polyfamiljen