Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Biologisk far

Att vara gravid och vänta en bebis i en ”vanlig” familj med bara en man och en kvinna medför inte så många frågor egentligen. Det är en man och en kvinna och dom ska bli mamma och pappa, biologiskt ..

För vår del är det inte riktigt så enkelt, det är inte lika självklart.

Vid förra graviditeten med Nils och Signe valde vi att själva inte veta vem som skulle bli den biologiska pappan, det spelade ingen roll för oss, vi längtade alla efter barn och vi skulle alla bli föräldrar oavsett det biologiska, vi hoppades även att alla runt omkring oss skulle ta till sig barnen oavsett. Tyvärr blev det inte riktigt som vi tänkt oss, blodsband är tydligen väldigt viktigt för andra trots att både Erik och Hampus ser sig som far till dem, och har tagit till sig dem som sina. Vi ser det lite som att man vid en adoption kan ta till sig ett barn som sitt, detta är ju lite samma sak..

Iaf har vi vid denna graviditet val att veta vem som kommer att bli den biologiska pappan redan från början, vi har gjort ett aktivt val. Detta både för oss själva och för barnets skull. Vi kommer i dagsläget inte att gå ut med det då vi själva egentligen inte tycker det är relevant för någon annan. Eftersom vi alla 3 även denna gången kommer att se oss som föräldrar och älska detta barn och hoppas och vill att alla runt omkring oss kan respektera detta. Några vet men enbart några av de allra närmsta.

Detta gör att vi denna gången kan göra klart allt praktiskt innan barnet kommer, vilket vi inte kunde förra gången.

Vi har redan fått flera frågor både från de vi känner och helt okända vem som är den biologiska pappan, som att det spelar stor roll för dom, vi har dock valt att inte svara på den frågan, vi vill hålla det för oss själva, iaf känner vi så just nu. Kanske bestämmer vi oss för att vi vill berätta längre fram men då är det vårt beslut för att vi vill, inte för att andra ska få sin nyfikenhet stillad.

8 reaktioner på ”Biologisk far

  1. Hejsan. Spelar vell ingen roll vem som är pappan, och de är ju bara ni som har med detta att göra.. lycka till med graviditet kram

  2. Ni gör helt rätt tycker jag ! Ni tre är ju en familj, ”det kvittar la” för alla utomstående vem som är den biologiska pappan. Lycka till ! 🙂

  3. Grattis vad roligt!
    Tänkte bara på en kommentar under gravidinlägget så avslöjar ni i princip vem som är pappa till tvillingarna och till bebisen i magen – ifall Ni vill radera den 🙂

    Stort lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *