Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Julafton 2016

2016-12-24 14.13.14

Ja så var julafton över, känns jättekonstigt på något vis. Tyckte den låg så långt fram i tiden och helt plötsligt, tror det var i torsdags kom det liksom bara över oss att, hjälp, julafton är på lördag, alltså 2 dagar bort bara. Som tur är har vi legat bra till med alla förberedelser så det han aldrig bli något panik eller stress för det utan vi fixade klart det sista i lugn och ro och var till och med klara med allt 2 timmar innan uppesittarkvällen började. Riktigt skönt.

2016-12-24 14.15.41 kopia

Julaftonsmorgonen började lugnt, vaknade runt 8.20 låg och drog oss en stund och sedan blev det frukost vid 9 då Nils och Signe vaknat. De stora barnen var uppe samtidigt som oss, dom är ju medvetna om vad som väntar så dom var förväntansfulla och han till och med med att bråka innan frukosten men det är väl så det ska gå till:)

 

Efter frukosten klädde vi på oss och gick bort till kyrkogården för att tända ljus. Moa, Isabelle, nils och Signe premiäråkte snowracer dit. Moa och Isabeller har givetvis åkt innan men inte i år, det har ju varit så dåligt med snö. Men en mysig promenad blev det iaf.

 

2016-12-24 16.23.58

Vid 11 kom Hampus 2 systrar med familj hit för lunch, dopp i grytan. En tradition som deras familj har medan Erik och Linda aldrig ätit det utan fick lite hjälp att göra rätt:)

Efter lunchen blev det paketöppning med syskonbarnen, äntligen tyckte flera av barnen.

 

2016-12-24 19.18.25 kopia

Når dom åkt vidare var det bara att dammsuga av och göra klart för nästa sittning. Strax innan Kalle kom Lindas mamma och hennes gubbe.

Traditionsenligt julbord som vi alla åt av tills vi var mer än mätta, varför lär man sig aldrig att äta med måtta? Men det är ju så gott, årets wildcard för vår del var sötosten som vi provgjorde, riktigt god, nästan så den gick om rörosten som vi annars brukar ha. Även cheescaken med räkor och rom var riktigt god, även det något nytt som vi inte brukar ha. Sen är ju janzon alltid gott, varför gör man inte det oftare?
2016-12-24 19.29.49 kopia

Efter middagen kom tomten äntligen, alla var glada utom Nils och Signe som mest såg skräckslagna ut och försökte fly.. Julklappar fick dom allihopa massor, knappt så vi sågg vardagsrumsgolvet tillslut. Räknade till att det låg minst 150 klappar under granen så det tog lite tid att öppna, gladast blev nog Elliot som fick en dator som han önskar sig och Alexander en ny telefon. Moa och Isabelle fick mycket kläder, pyssel och annat ”tjejigt” även en bluerayspelar och cromecast, har lovat fixa tv i deras rum! Hampus hade även målat om ett köksmöblemang som nu står i deras rum, där kan dom sitta med allt sitt pyssel. Oscar hade önskat sig lite sladdar och grejer till sin dator, men även han hade önskat sig kläder så nu är det förrådet också lite påfyllt. Nils och Signe fick kläder, dockor, bilar, spadar, böcker och massa annat fint, bråket blev dock om babblarnafilmen, tänk att dom redan såhär små känner igen och kan ”bråka” om saker.

Vid 19 kastade dom in handduken, tröttare än vanligt, dom andra höll ut till någonting mellan 21 och 22. Vid 24 kom även vi vuxna oss i säng, om än ännu mättare efter fika och julgodis.

Hoppas ni haft en riktigt mysig jul, det har vi haft, helt rätt val att stanna hemma och slippa flacka runt. Vi bjöd hit dom som ville istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *