Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Billigt att ha många barn?

Vilket tråkigt väder vi vaknade till idag, plusgrader och isiga vägar igen, kan det inte bara bli riktig vinter? Man törs ju knappt gå ute när det är så här.

Erik och Hampus har varit på förskolan och jobbat i dag, jag stannade hemma för att komma ikapp lite. Blev ju somsagt bara en ledig dag denna veckan och det innebär att allt blir lite lidande så i dag har det blivit tvättat, lite städat i barnens rum, har slagit inte lite julklappar och ja ni vet, allmänt plock, sånt dom inte tar slut någon gång.

I helgen åker vi iväg på lite äventyr så jag har börjat plocka fram för att se över vad vi behöver ha med oss. Ska försöka packa lite lätt tänker jag men det slutar alltid med att vi har bilen proppfull iaf.

Insåg när jag kikade igenom barnens garderober att det behövs lite uppdatering där, dom växer tydligt:) T-shirts är det ända det finns gott om, men det funkar ju inte så bra såhär på vintern..tidigare har Isabelle kunnat ärva endel av Moa men det funkar inte längre då dom drar samma storlek på det mesta nu. Dom har legat med precis en storlek emellan länge men nu ligger dom lika så det är till att shoppa nytt till alla. Nils och Signe är väl egentligen dom enda som har så dom klarar sig just nu, vilket är skönt, 2 mindre att handla till.

Även om kläder till barnen är ett stort intresse och jag tycker det är roligt så känns det bra att kunna sprida kostnaderna lite, speciellt såhär innan jul. Kläder till barnen när dom börjar bli lite större är verkligen inte billigt. Bara ett par byxor går ju oftast på en 400kr, och då är dom inte av något speciellt märke. Tur tjejerna gärna använder tights, det är iaf inte lika dyrt:)

Hamnade av en slump att läsa i en tråd där många trodde att vi som har många barn har skaffat oss det pga att vi får massor i barnbidrag. Ja men absolut, vi blir jätterika på barnbidraget, jag menar bara för att vi har många barn så är det gratis, eller?? Inte direkt, att ärva kläder går absolut, men inte alltid, Moa och Isabelle vill inte ärva killkläder av Elliot och Alexander, och eftersom killarna har samma storlek och även nu tjejerna så kan ni ju lista ut själva att det blir till att köpa nytt. Sen gör ju antalet barn även att vi behöver större hus, större bil, köper mer mat, betalar mer för barnförsäkringar, ja ni fattar, lite roligt ändå att folk tror man kan tjäna pengar på att ha barn.

Nä nu kommer nog Hampus och Erik snart, dags för middag.

 

8 reaktioner på ”Billigt att ha många barn?

  1. Tror inte det är billigare med många barn men skillnaden för er är att ni är tre som jobbar och har tre inkomster istället för 1-2. ?

    1. Mm.. det där är ju också en vanlig uppfattning om hur vi har det.
      Fast med eget företag och nystartad förskola är det inte direkt så vi karvar guld med kniv.. =/
      Vet inte hur insatt du är i förskolors ekonomi.. Men den är ganska pressad.

      Och barnen i sig gör ju inte att vi blir rikare precis.. Men det är ju självvalt. 😉

      1. Jag lever själv med en företagare och vet att man inte alltid ”gräver guld”. Ni kanske inte är rika på pengar, men ni verkar vara en väldigt kärleksfull familj rik på kärlek!

        1. Precis så är det. =) Man kan vara rik på så många sätt utöver pengar. Rik på barn, kärlek, tid och allt möjligt.

      2. Nej jag förstår att ett eget företag suger i början, så är det för alla. Ja jag vet hur förskolor fungerar, har jobbat som förskollärare både kommunalt och kooperativt. Men ni är ju ändå tre vuxna som kan dra in pengar på ena eller andra sättet. 🙂

  2. Jag har för mig att uträkningar gjorts och att ett barn i snitt kostar 1,5 miljon under sin uppväxt. Det är bara att gångra det med sju för er 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *