Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Snart är vintern här och "dagisfotografering"

vinterbro

 

Vintern har inte riktigt kommit så som på bilderna men det känns som det är nära nu, i kväll har det snöat och vi har som vi får varje år lite smått panik över att vi inte bytt däck på bilarna..tänk att det ska vara så svårt att vara ute i god tid och boka tid för det. På den lilla bilen byter vi själva men den stora måste vi lämna in då vi kränger av sommardäcken för att sätta på vinterdäcken.

Nu i kväll då vi satt i soffan såg vi hur snöflingorna föll från himmelen, mysigt men samtidigt lite jobbigt, nu vet vi att vi har minst 5 månader med snö framför oss. Även om vi alla tycker det är roligt med snö så medför det ju lite jobb också. Vi har en ganska stor uppfart men rundkörning vilken vi tidigare år alltid skottat för hand, frågan är om vi i år ska ta tag i projekt, köpa snöslunga eller om vi ska låta armmusklerna jobba ett år till? Jag tycker egentligen det är ganska roligt att skotta, det blir liksom som ett terapiarbete och det det blir ju så fint när det är klart, MEN, det tar en väldig tid, är man två som skottar brukar det ta närmare 2 timmar om man ska gör det riktigt.

Hoppas dock inte vi behöver ta det beslutet till i morgon, hade varit lite skönt om kylan kom före snön i år, det gör att skoterleder och isar blir så mycket bättre.

I dag har jag varit hemma med Nils och Signe för att få vila upp sig ytterligare en dag medan Erik och Hampus varit på förskolan. Eller på förskolan har dom inte varit så mycket, i dag tog dom med sig alla barnen till badet och var där hela förmiddagen och sedan åt dom lunch ute innan dom åkte tillbaka för att låta de små barnen sova middag. Härligt att kunna bestämma själva vad vi vill göra, att kunna vara lite spontan är roligt och något som barnen uppskattar. I vanliga fall är det dom stora barnen som följer med och badar men i dag fick alla följa med, roligt tyckte dom!

Barnen som har lov har lekt med kompisar och pysslat på hemma. Alexander hade en kompis som sov över här i natt, ni kan tro dom var trötta när dom vaknade i morse, somnade väl inte riktigt då vi sa till dom att det var läge om man säger så. I natt sover han hos en annan kompis, känner jag honom rätt sover han redan:)

Oscar som annars ofta är den som håller sig uppe hos sig är ute med kompisar i kväll, alltid roligt när han hittar på något med andra och inte bara sitter framför datorn. Vet inte riktigt vad dom skulle göra men han var hem för att att sätta på sig långkalsonger iaf så ute är dom.

Vi har hunnit tvätta, diska, plocka lite allmänt och Hampus har målat ett lager till på listerna i hallen, i morgon skall lack inhandlas så vi kan göra klart skohyllan. Jag målade ett sista lager med den grå färgen då Nils och Signe sov i dag men lite lack är nog på sin plats då skorna som ska stå där troligtvis kommer att vara blöta. Och sedan är snön kommer finns ju risken att det droppar från blöta kläder också. På tal om kläder, tror alla barnen har det dom behöver inför vintern förutom Nils och Signe som saknar riktiga vintermössor, tycker det är riktigt bra jobbat ändå, att till 7 barn fattas endast 2 mössor. Alla barnen har redan fått nya vinterskor och resten kunde dom ha från förra året. De 4 mittersta barnen har vinterkläder från Gneis vilka vi är otroligt nöjda med.

Mycket svammel i kväll, i bland blir det bara så:)

I morgon är det ”dagisfotografering” på schemat, la ut på instagram @lmoe och fb för att höra vad för kläder dom skulle ha och det var inget att fundera på, alla tyckte färgglada kläder från Villervalla, så det får det bli!

Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *