Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Å nu helg! =)

Här rullar det på ungefär som vanligt.. i 110.. 😉
Nils och Signe blir mer och mer aktiva och utforskar allt som kommer i deras väg. Som ni ser på bilderna nedan har de teståkt bilen på affären. Nils tyckte det var skoj.. Signe ville inte alls sitta där. Så det här med genus och att bryta mönster ja.. Han vill köra bil.. inte hon.. Hmm.. 😉

Vi har så smått börjat att träna dem att sitta på pottan. Kanske inte för att det är någon större brådska att lära sig bli blöjfri, men det sägs ju vara bra att börja tidigt.. Å så frågade de på BVC sist vi var där om vi börjat med potträning.. ”Hrmm.. ja, vi skulle preciiiiis börja med det idag…” 😉 Haha..
Målet är att de ska vara blöjfria när de fyller två. Får se om det lyckas.
Målet att de skulle gå innan de fyllde ett år lyckades vi ju inte uppnå…. de har fortfarande inte tordas ta sina första steg. Det kommer väl snart. =)

De har också blivit väldigt intresserade av mat och mycket företagsamma med att förse sig med något att äta.
Tidigare har vi kunnat ställa ner matrester till Doris.. Nu upptäckte vi en dag att det inte funkar så bra längre. Hon fick tydligen dela med sig av falukorven till Nils och Signe! Haha.

bebisar

En kväll nu i veckan blev det klippning av alla barn utom Signe. Så endast sex barn… Hampus klippte samtliga pojkar och Linda tog tjejerna. Det är lite spännande att försöka klippa efter barnens önskemål och bilder de sökt på nätet. Speciellt eftersom killarna är väldigt noga med hur de ska klippas.. råkar det bli ”fel” enligt dem så är man helt plötsligt världens sämsta förälder..
Den här gången gick det hyfsat bra. Ingen som blev förbannad.. 😉

klippning

Skyltarna vi påbörjat tidigare har målats klart och monterats upp på förskolan. Ser ju nästan lite bra ut. =)
Kul att det syns lite bättre att vi håller till där.

skyltar

skyltar2

Hampus kämpar på med träningen. Det blir några pass i veckan. Ute i spåret å springer, på gymet å i simhallen. Försöker även få med barnen på en del träning. Det är alldeles för mycket stillasittande vid dator, iPad och TV.. Vill få dem att ha goda vanor att röra på sig också!
Skolan jobbar också för det så barnen har fått en ”piggelinsurra” de ska fylla i då de motionerar. Det motiverar dem att hänga med på träning. Tummen upp för det!
Nils och Signe får även de hänga med ibland.. även om de inte rör på sig så mycket då de sitter i vagnen. 😉 Däremot brukar de sova gott och det blir lite extra tyngd att skuva en vagn framför sig när man springer.

traning

Nu är det helg och vi har väl inga större planer. Bara lite jobb.. köra mattransporter, baka tårta som är beställd, renovera i hallen, städa, eventuellt ha över vänner på middag, plocka undan studsmattan, hinna med en löprunda och planera inför kommande vecka. 😉

Ha en fin helg!
Kramar från Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *