Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Jultidningar

IMG_2340

Så kom det här med posten idag. När vi kom hem var barnen ivriga och lät som Piff och Puff på julafton när dom tjattrade om vilken premie de skulle sikta in sig på, hur mycket de skulle sälja för, var de ska gå och knacka dörr… om momma som ska köpa.. hur man fyller i listorna och så vidare..

Alla andra planer för kvällen ströks snabbt i barnens almanackor.. Det blev ingen fotbollsträning, ingen läxläsning, ingen bokläsning.. De åt snabbt upp middagen och försvann ut för att sälja.

Efter någon timme började de komma tillbaka en efter en, med varierande resultat i försäljningen. De hade nu insett att det inte bara är att gå ut och sälja för några tusen kronor för att tjäna ihop till den premie de siktat in sig på. Uppenbarligen var de inte ensamma om att sälja och många sa nej tack.

Det här är väl ett bra sätt att barnen får lära sig att det krävs mycket arbete för att komma dit man vill. Det är ju något som följer med hela livet.. Det är få förunnat att få allt serverat. De flesta får slita rätt mycket..
Vi försöker förklara det för dem och sporra dem att fortsätta. Det funkar inte att ge upp. Då får man inte det man vill.

Hoppas det går bra att sälja så de håller motivationen uppe några dagar till.

Ha det så gott.
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *