Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Syslöjd

jordemor

Förra veckan jobbade Linda och jag några dagar på Jordemor. Jättetrevligt att vi fick äran att sköta butiken/caféet när ordinarie personal åkte bort. Kul och lärorikt att få göra något annat några dagar. Har bland annat lärt mig lite om kalkfärg och hur man gör en chailatte och olika kaffedrycker. =) Blev taggad på det där med kaffe också och började googla på latteart. Vi måste nog köpa en mjölkskummare och börja öva på att få till snygga mönster i latteglasen.
Förhoppningsvis får vi hjälpa till där fler gånger och då ska vi imponera med inte bara gott kaffe, utan även snyggt. 😉

jordemors keramik

En kruka ur björkserien som Jordemor tillverkar. Jättefin serie!

odla tomater

I helgen började vi bli nervösa över att nattfrosten inte är så långt bort. Vi skördade därför allt vi kunde i växthuset. Det fanns en del kvar att rädda av tomater och gurka. Nu får de tillbringa sina sista dagar i fönstret i köket för att mogna.

IMG_2253 kopia

Vi hade fått några majsplantor av min mor. Det hade resulterat i två majskolvar. En pytteliten och en lite större. Tyvärr har nog förutsättningarna i växthuset inte varit optimalt denna sommar. Det har inte blivit så mycket att skörda som det varit tidigare somrar. Till nästa säsong ska vi byta ut en del av jorden mot jord med mer näring i, samt gödsla..

tilläggsisolera

Sommaren börjar blekna bort så nu gör vi sista rycket med utvändig renovering för denna sommar. Ännu en vägg är klar. Endast målning kvar.. vilket inte är helt lätt att göra så sent på sommaren. Det krävs att förhållandena är de rätta för att färgen ska torka. När solen väl tittar fram och det inte är risk för regn så ska väggen målas.

sy gympapåse

Nu i helgen tog vi fram symaskinen några timmar. En kul hobby som legat i träda et tag. Vi letade åt några tyger som legat och samlat damm i nån låda och sydde ett par gympapåsar. De ska inte användas som gympapåsar, utan som nödsituations-påsar på förskolan. De ska innehålla lite saker som är bra att ha vid en nödsituation och hänga vid utgångarna.

sy egna babybyxor

Testsydde ett par babybyxor. Har inte sytt det sen slöjden på högstadiet. Hade inget mönster, utan freestylade.. De passade hyfsat bra på Signe. Men till nästa par byxor ska jag nog ta till några cm på bredden på benen. Vill ha en lösare passform på dem.

pimpa vagn

Linda började sy grejor till barnvagnen. Hon har fått dit några lappar att pilla på. Får se om hon ska fixa något mer. =)

Före..

fixa t-shirt

..efter..

När symaskinen gick som varmast kom Moa med en A-linjeformad tröja från sin garderob. Hon tyckte den var tråkig och ville att jag skulle fixa den lite coolare… jaha.. hmm.. Vi ska se vad vi kan göra…
Sydde in den så den blev mer figurnära och gjorde ett mönster i ryggen.
Nu kan hon väl inte säga att den är lika tråkig som innan..?

Ha det så gott!
Hampus

Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *