Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ny husvagn.

I torsdags kopplade vi på husvagnen och styrde ekipaget mot Piteå.
Resan dit tog runt sex timmar inklusive stop för fika och blöjbyten. Väl framme checkade vi in på Pite havsbad. Vi hade bokat, betalt och gjort allt klart via internet. Smidigt och bra tänkte vi.
I incheckningen sa dom däremot att vi inte fick plats på en standartplats med husvagnen.. den är för lång för det. Så vi fick uppgradera till en större plats. Prisskillnaden var inte så stor så det spelade väl ingen större roll. Men det hade ju varit smidigt om det framgick av informationen på hemsidan hur stor vagn som ryms på varje plats. Tur det är i slutet av säsongen och inte så stor beläggning på campingen så vi bara kunde byta plats utan problem.

Fredagen ägnade vi åt att gå på Noliamässan. Det är en hyfsat stor mässa med ungefär allt mellan himmel och jord. Årets stora grej verkade vara spa-bad och massagestolar av olika slag. Då vi har pool hemma passade vi på att prata med Folkpool om olika lösningar av glastak och vinterförvaring. Det är ju tyvärr ingen billig affär att skaffa glaskupol till poolen, så det får bli ett av livets senare bekymmer.

Största anledningen att vi åkte till Piteå och Noliamässan var för att kolla på husvagnar.
Nu har vi en Adria classic 743Ut. Den är rätt stor och har många sängplatser och har fungerat bra hittills. När Nils och Signe föddes blev det lite ändringar i hur barnen ska sova för att få plats.. Förut har de yngre barnen kunna delat säng, men i takt med att de växer så blir det mer och mer trångt. Så denna familj håller alltså på att växa ur husvagnen.
Vi ägnade några timmar till att se efter andra alternativ på husvagnar. Det fanns flera märken av husvagnar på plats så vi passade på att kolla in i alla större husvagnar för att jämföra dem.
Tyvärr hittade vi ingen husvagn med exakt den planlösning vi efterfrågar.. Vi får nog ta å kontakta tillverkarna och berätta hur en husvagn för den stora familjen ska se ut. =)

Vi hittade två husvagnar som kändes ligga någorlunda i närheten av hur vi vill ha det.
Den ena var från Adria.. som hade bäst planlösning med barnkammare längst bak i husvagnen, sen kom toalett, vuxensäng, kök och sittgrupp längst fram. Men den var tyvärr jävligt fult inredd! Blandade träslag, vitt och crème i en salig röra. Säljaren förklarade det med att Adria tillverkas i Slovenien. Slovener och svenskar har tydligen inte samma smak när det kommer till inredning. =/

hobby

Den andra var en Hobby-vagn. Snyggt och stilrent inredd. Kändes modern och fräsch och hade mer plats för barnen. Ett litet minus var att barnkammaren låg i mitten av vagnen precis som vi har nu. Det gör att vi måste passera barnkammaren för att gå på toa och när vi ska gå och lägga oss. Det funkar iofs nu, så det skulle vi kunna leva med.
Vi hade nästan bestämt oss för att Hobbyn var bäst och tog en offert på den.
På kvällen satt vi och diskuterade och funderade över husvagnarna och alternativen… och insåg att Hobby har gjort en stor miss! Hela husvagnen är planerad bakfram!! *Suck*
Sittgruppen är längst bak i husvagnen vilket gör att när man sitter där på kvällen, som vi brukar göra, så ser man inte ut mot campingen.. man ser det som är bakom husvagnen.. Vilket brukar vara en annan husvagn, en bergvägg, en snöhög, en gräsplätt eller något annat spännande.. Hmm..

Så nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra.. Det är ju ingen idé att byta husvagn om man ändå inte blir riktigt nöjd.
Därför måste vi kontakta tillverkarna och fråga om de behöver hjälp att planera sina husvagnar. 😉

prinsesstårta

Ikväll har vi firat 40 månader som förlovade. Gjorde det enkelt och köpte en prinsesstårta i campingbutiken. Innehållet levde inte direkt upp till bilden på förpackningen. Haha. Men den gick åt och vi är glada ändå.

Imorgon åker vi hem igen. Husvagnen ska plockas ur, det behöver tvättas och ställas för en ny arbetsvecka.

 

Ha det så gott!
Polyfamiljen

 

 

7 reaktioner på ”Ny husvagn.

 1. Grattis (i efterskott). Hoppas att ni en dag kan göra förlovningen till ett äktenskap.

  Har ni kontakt med några fler polyfamiljer? Har de några bloggar som man kan läsa?

  1. Tusen tack. =)
   Ja, vi hoppas också på det.. men det lär väl ligga ett tag bort. Vi får kämpa på och bana väg för andra.

   Vi har kontakt med två andra polyfamiljer lite sporadiskt. Trevligt att träffa personer i liknande situation.

 2. Har ni kollat på Tabbert Cellini? Den har nån sorts slide-out funktion så den blir mycket större när man ska bo i den:)

 3. Stort grattis i efterskott ))

  Jag vet att det inte är helt lätt att välja husvagn.
  Har själv varit ett par ggr på Elmia, men inte slagit till än.

  När det gäller pooltak och vinterförvaring, så titta gärna in på vår hemsida:
  https://spaobad.com/

  Vi har alla typer av pooltak, allt från pooltäckning och pooltak för självmontering till höga pooltak, som vi hjälper till med att montera.

  När det gäller vinterstängning av poolen så har vi en bra checklista:
  https://spaobad.com/skotsel-pooler/vinterstangning-tackning-av-poolen/

  Trevlig helg

  Mvh
  /Martin L, Spa o Bad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *