Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Sommarlov

IMG_2432

Den 10:e juni var det skolavslutning. I år fick vi vara med om det fantastiska att vi faktiskt kunde delta på avslutningen allihop. Tidigare år har vi jobbat och någon av oss har missat det. Det var ju så när vi körde taxi och inte kunde styra våra arbetstider så mycket. Nu när vi jobbar åt oss själva har vi ju en helt annan möjlighet att bestämma såna saker.

Med alla våra barn i olika åldrar så tog avslutningen hela förmiddagen. Första sittningen i kyrkan var 08.30 och siste man att få sommarlov var klar vid 12.00.
Vi firade med jordgubbstårta. Senare på eftermiddagen bar det av till Hampus syster på 30-årskalas. Så det blev mycket firande den dagen. =)

 

IMG_2398

Sommarlov för barnen betyder inte nödvändigtvis detsamma för oss vuxna. Nu när termometern åtminstone visar plusgrader gäller det att passa på att fixa ute. Vi hade än så länge bara panelat om halva huset.. så vi tog tag i en vägg till nu. En vägg i sänder så är vi snart klara med det.
Sen kommer alla andra triljoner saker vi vill göra.. som att bygga altan, fixa staket, byta ytterdörr, byta fönster.. å taket behöver väl bytas.. Men allt har sin tid.

IMG_2397

IMG_2401

IMG_2390

Erik har länge tjatat om att han vill ha en åkgräsklippare. Då vi har både vår egen gräsmatta och gräsmattan vid förskolan att klippa så blir det lite ytor att klippa. Nu fick han äntligen sin nya leksak. Hampus var givetvis tvungen att provköra den också. 😉

IMG_2429

Nils och Signe växer så det knakar. Det är väl som för alla föräldrar.. man tycker tiden går för fort. Knappt så man hinner med. Det är svårt att fatta att dom här små bebisarna snart blir nio månader!
Dom har nu börjat sitta med och äta lite mat. Signe är mest intresserad och stoppar in allt hon kommer över i munnen. Nils ser mer ut som att han håller å dö när han får provsmaka något..

IMG_2425

 

IMG_2463

För tillfället är vi ute på husvagnssemester. Det blev en snabb tripp söderut.. Vi har hunnit med Stockholm, Göteborg, Ullared och Örebro än så länge. Vädret har varit varierande med både sol och regn om vartannat.

IMG_2444

Inne på Gekås i Ullared.

Moa provade bärsele. Nils verkar tycka det var helt okej. =)

 

IMG_2441

Å vi träffade Ola-Conny.. Då var dessa barn nöjda. =)

Efter två dagars shoppande på Gekås var vi ett antal tusenlappar fattigare.. Å husvagnen några kilo tyngre lastad..

IMG_2443

Under semestern har alla utom en i familjen varit med.. Alltså är vi nio personer som ska rymmas i husvagnen. Än så länge är Nils och Signe så små att de kan sova i liggdelarna till vagnen. När dom blir lite större måste vi hitta en annan lösning. Av nån anledning är de flesta husvagnar inte anpassade till så stora familjer…? 😉
Vi var in på en husvagnsaffär för å kolla på alternativ för framtiden. Tyvärr hittade vi inget bättre just nu..
Vi får nog åka på husvagnsmässan i Jönköping till hösten för å se om nån har en bra lösning åt oss.

 

IMG_2465

Lyckligaste stunden på hela semestern! Hampus satsade 20:- på ett chokladhjul i Örebro. Nummer 17.
Och ta mej tusan!! Nummer 17 vann!! Hurra hurra hurra!!! =D
Som ett barn på julafton! 😉

 

Nu är vi på väg hemåt. Planerar att landa hemma imorgon under dagen nån gång. Hem å packa upp allt.. tvätta, städa husvagnen och jobba på måndag igen.

Ha det så gott!
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *