Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Fiske i Norge

Under Kristi himmelfärdshelgen var vi till Norge för att fiska.
Detta är en tradition i Hampus familj.
Hela uppväxten har varje Kristi himmelfärdshelg tillbringats på någon camping i Norge. Största delen i en båt. Det är en helt fantastisk tradition att använda denna långhelg till. =)
Som barn var det mamma, pappa och vi fyra syskon samt en familj till bestående av fyra personer. Totalt 10 personer som åkte på denna fiskeresa.
Nu har det växt en aning då vi vuxit upp och skaffat egna barn..
Det är fortfarande mamma, pappa och vi syskon samt den andra familjen bestående av fyra personer… plus en parter för ett av barnen i den andra familjen, mina två partners och våra barn, min systers partner och deras barn.
Min yngsta systers partner var inte med.
Och min bror och hans partner saknades på årets Norgeresa.

Roligast är ju om alla kan vara med, även om vi blir många. Fast det är ju något härligt med att vara så många som hör ihop. Man får lite känslan som finns i filmen ”Mitt stora feta grekiska bröllop” när alla umgås. Den känslan är väl ändå skön?!

 

IMG_1068

Vi gick upp på en höjd där de rest ett minne för alla som dött på havet. Perfekt tillfälle att prata med barnen om säkerhet i båten. Varför det är viktigt att vara lugn i båten, ha flytväst och hjälpa varandra.

IMG_1067

Här är utsikten över Taraldsen brygge på Tjötta. Det var där vi bodde och fiskade.

IMG_1056

Å här har jag fått napp!! Hahahaha!… 😉
#dålighumor

När fiskarna inte nappat på länge måste man göra nåt för att hålla humöret uppe.

IMG_1012

Men vi hade ändå rätt god fiskelycka. Det blev mycket torsk, lite sej och kolja.
Vi var ute med fyra båtar och fiskade. Tillsammans fick vi nog ihop ungefär 150 kg filé under helgen. Då känner man sig ganska nöjd ändå. =)

 

IMG_1010

Jag lät alla barnen provköra båten. Det tyckte speciellt tvillingkillarna var kul. Jag sa att det är ju bra om ni kan köra båten också. Om det skulle vara en nödsituation är det ju bra om ni vet vad ni ska göra. Dom fick till och med prova parkera i hamnen för att öva på lite finlir med båtkörning.
Känns tryggt för mig som vuxen att veta att dom klarar köra båten om det skulle hända något. =)

 

IMG_1008

Den här utsikten kan man ju inte klaga på. Klockan var 10.03 på morgonen. Solen skiner och en lätt bris fläktar. Bara att vänta på att fisken ska nappa..

IMG_0992

Småtvillingarna följde inte med på resan. De skulle knappast uppskattat fisket så mycket..
De fick istället tillbringa helgen med världens bästa gudföräldrar!
Vi är otroligt tacksamma för att ni ställer upp så mycket!

 

Ha de så gott!
Kramar från oss. =)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *