Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vi grejar på..

Sen vi skrev sist har vi hunnit med en hel del. Vi har varit på kontroll av Nils och Signe på neo-mottagningen i Östersund. Allt ser bra ut tycker dom där. Känns skönt med de extra kontroller och uppföljning som erbjuds. Även om personalen på BVC är väldigt duktiga och gör ett jättebra jobb så har dom inte samma erfarenhet och kunskap som läkare på neo. Bra kombination att få gå på båda ställen för att se hur bebisarna mår. =)
Å bebisarna börjar bli stora nu. De fyllde ett halvår i början av veckan. Hurra hurra för dom! 😉

Strax efter de fyllde ett halvår fyllde Lindas mamma år. Hon bjöd på middag och fika. Tusen tack för det.
Tyvärr var vi lite stressade och kunde inte stanna så länge som vi önskat då vi hade tagit på oss en beställning på 12 tårtbottnar som skulle bakas. Skyndade hem och bakade 6 chokladbottnar och 6 red valvet bottnar.

IMG_0796

Nu när Nils och Signe blivit 6 månader kan de börja smaka på lite mat… fast de har redan tjuvsmakat en del redan. 😉
På bilden nedan sitter storebror och försöker lära dem att äta majskrokar.. Koordinationsförmågan är tydligen inte helt utvecklad än.. så vår lilla hund Doris fick en del snacks. Haha!
Har även försökt ge lite potatis.. utan större framgång. Men det kommer väl.

Å katastrofen i bakgrunden som ni ser på bilden beror på att vi fick ett ryck att städa lite i förråden både på övervåningen och i källaren. Man hittar så mycket kul som ligger och skräpar.
Har slängt, sålt och sorterat. Nu har vi lite bättre ordning i förråden.
Men det är något märkligt med förråd.. de brukar inte hålla sig städade speciellt länge.. Av någon outgrundlig anledning stökar förråden ner sig själva verkar det som. =/
Säg den lycka som varar..

IMG_0810

Idag har vi ägnat oss åt lite ideellt arbete till förmån för en klassresa för äldsta pojken.
Han går i åttan nu och de siktar på att kunna åka någonstans i slutet av nian. Idag hade klassen tagit på sig att servera fika på ett årsmöte.
Vi började dagen med att baka tekakor och silviakaka. Några ungdomar ur klassen fick komma hem till oss för att göra smörgåsar av tekakorna. Sen skjutsade vi ner dem till mötet där de sålde bort allt fika och fick tjäna sig en slant till klasskassan. =)

IMG_0833

 

IMG_0837

Signe har lyckats spara ut håret såpass att hon kan ha ett hårspänne nu! =)
Hårkvaliteten kanske är lite tunn, men det går..

Medan hon sparar sitt hår fick killarna i familjen offra sitt..
Dagen avslutades med frisering av Erik, Hampus och tvillingkillarna.

IMG_0841

Nu stundar en ny vecka med nya möjligheter.
Konstigt nog känns det som helgen varit lång.. längtar tillbaka till jobbet nu. Härligt med alla små på förskolan. =)

Ha det så gott!
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Vi grejar på..

 1. Hej!
  Några frågor, har ni pratat eller funderat på fler barn i framtiden eller är bebisfabriken stängd för alltid?

  Hur många barn är inskrivna på er förskola?

  Några planerade utlandsresor? Favoritland?

  Tycker ni verkar göra ett kanonjobb med förskolan, många varierande aktiviteter. Era barn får nog göra mest av Ströms alla förskolor tror du det är för att ni har mindre barnantal eller för att ni är drivna o kreativa!??

  1. Hej Lina.

   Vi får se hur det blir med fler barn i framtiden.. Men vi har inte stängt bebisfabriken än.. 😉

   Vi har för tillfället 12 inskrivna barn på förskolan och det kommer 2 till i maj. Så 14 barn blir det då som det ser ut.

   Vi har inte planerat någon utlandsresa just nu.. annat än en långhelg till Norge för att fiska.. Men Norge räknas väl inte som utlandsresa precis.. =) Vi åker gärna till Turkiet när vi ska utomlands. Men får se hur det blir nästa gång vi ska åka. Turkiet verkar ju vara lite oroligt just nu.

   Tusen tack. Vi gör vårt allra bästa för att få den drömförskola vi strävar efter. Vi vill ju kunna erbjuda en förskola med det lilla extra och hoppas att vi lever upp till det. =)
   Tror inte det beror på barnantalet. Även om vi får in fler barn kommer vi upprätthålla att vi styr upp aktiviteter och hittar på mycket skoj och bra saker med barnen. Vi får ju anställa personal eftersom det blir fler barn i verksamheten helt enkelt för att fortsatt kunna erbjuda förskolan med det lilla extra. =)

   Ha det så gott!

 2. Det ni gjorde för klassen var helt fantastisk tycker jag :) Så generöst. Det sitter verkligen inte fast hos er. Alltid nått på gång. Ni gör det bra 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *