Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vaccination.

IMG_1742

Som för de flesta småbarnsföräldrar kretsar väldigt mycket kring de små då de finns med hela tiden. Hos oss rör det på sig mest hela tiden så Nils och Signe får hänga med på mycket.
Det är väl en sak folk kan diskutera.. huruvida det är bra eller dåligt att barn får vara med på allt överallt.
En del tycker att det är dumt och onödigt att tvinga barnen att flänga runt.. medan andra anser att det är nyttigt för barn att vara med på mycket.

Det är inget vi kommer reda ut här eller har något slutgiltigt svar på. Alla gör på sitt sätt och vi tycker inte någon ska döma någon annan för att de gör på något annat sätt. Men tyvärr hör man ofta skitsnack om hur andra gör. Om alla bara koncentrerar sig på att sköta sina egna barn så blir det nog bra.

På bilden ovan hängde småttingarna med på mathandling och var nöjda med det. Spännande värre tyckte dom. 😉

IMG_1765

I måndags rockade vi sockorna. Olika är okej, olika är bra. Det är bra att uppmärksamma det tycker vi. Vi rockade sockorna även på förskolan och pratade om att det är bra med olika.

IMG_1798

Idag var vi till BVC för läkarkontroll och vaccination. Om det är något man skulle vilja slippa ta med barnen på så är det väl just det.. vaccination. Det är ju plågsamt som förälder att sitta och hålla i sitt barn när läkare och sköterska sticker in två sprutor och barnet stortjuter… =(
Men syftet är gott och som tur är så går smärtan över ganska fort. 10 sekunder senare är sprutorna glömda och allt är frid och fröjd igen.
Nu var sista vaccinationsomgången klar och det dröjer förhoppningsvis ett tag innan de ska behöva stickas igen. =)
… ja om det nu inte är så att dom kommer sticka dem på neo-mottagningen nästa gång vi ska dit förstås..? Vilket är om nån vecka bara. Där brukar dom ju vilja ha något blodprov.
Nåja, det är ju som skönt att ha den där extra kollen på neo. Dom är ju proffs på prematurfödda barn.

Imorgon är det skärtorsdag och påskledigheten börjar.
Vi får långhelg och barnen har påsklov. Vi drar till fjällen och åker skidor några dagar.
Härligt med lite familjemys.

Ha det gott!
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *