Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Låt inte barn hindra er – Se lösningarna.

IMG_6318

Det är ganska fascinerande att läsa på olika sociala medier ang hur olika man tänker. Hur man resonerar och hur man löser saker. Speciellt det här kring att ha barn/inte ha barn.

Vi är en familj som inte ser problem utan lösningar på saker, att vi har barn och dessutom ganska många har aldrig hindrat oss från att göra saker som vi vill. Många resonerar innan dom får barn att livet i princip är slut när man får barn, man kan inte göra det man vill och absolut inte vara spontan. Det tycker vi låter hemskt.

Visst är det så att vi en fredagkväll kl 21 inte kan komma på att vi vill gå ut på krogen, vi kanske inte bara kan dra iväg på ökensafari eller liknande men det mesta går faktiskt att göra även med barnen, och är det så att dom inte kan följa med så finns ju alternativet att fråga om hjälp med barnvakt.

Läste för någon dag sedan om en mamma som kände sig instäng hemma med sina små tvillingar för att hon inte tordes gå till köpcentrumet som hon ville för att hon var rädd att barnen skulle bli hungriga samtidigt. Givetvis måste man inte ut och ränna runt med sina bebisar om man inte vill men vill man så finns det lösningar, blir dom hungriga och man ger flaska så pallra upp flaskan med en filt. Får barnet närhet och får mat i knät när man är hemma är det inte hela världen att det får ligga i vagnen och äta när man är iväg någonstans. Behöver den/de en ny blöja, det finns oftast en toalett inte allt för långt bort.

Läser även om familjer som inte hinner få på sina barn kläder om dagarna utan dom får ha pyjamasen på sig hela dagen, här gör vi som så att när vi tar upp barnen för dagen och byter blöja på dem så får dom även kläder på sig, tar max 3 minuter, klart!

Såhär på vinter känns det nästan som mer regel än undantag att pappan och de äldre syskonen kan åka ut på skotertur medan mamman och bebisen/bebisarna blir kvar hemma. Varför? Om nu mamman vill följa med ut vill säga. Vi har varit ute flera helger nu och har då haft med oss tvillingarna ut också, vi har köpt begagnade babyskydd för att inte förstöra dom som dom har i bilen, sen sitter en vuxen med dom i skoterpulkan, dom sover hur gott som helst!

Det vi vill komma fram till är att vill man saker så finns det lösningar för det! Barnen ska inte behöva hindra en från att komma ut utanför dörren hemma.

Vi har som ni vet nu på vintern husvagnen stående i fjällen, kan inte påstå att det är jättesmidigt med 2 små bebisar i en husvagn på vintern men det går! Med planering och viljan. Vi åker även utomlands med jämna mellanrum och så gjort under alla år trots att barnen blivit fler och fler, detta också på grund av att vi vill.

Inget är rätt eller fel, trivs man hemma så ska man vara hemma men vill man ut så måste man hitta en lösning för att kunna göra det, att känna sig inlåst i sitt eget hem mår ingen bra av i längden.

Här är en liten film som visar hur vi löst skoterturen. =)  skotertur

 

Ha det så gott!
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *