Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Årskrönika 2015

Så har det gått ett år igen. Det är nyårsafton och vi sitter i soffan efter att ha intagit en trerätters middag bestående av paltmuffins med tillbehör, plankstek och glacé au four. Vi har sedvanligt kollat på Grevinnan och betjänten och inväntar nu tolvslaget i sällskap med en paradisask.

Vi sitter också och tänker tillbaka på det år som varit. Vad vi gjort, vad som varit roligt och vad som varit mindre kul.
En sammanfattning av det gångna året kommer här:

Januari
Mitt i smällkalla vintern bytte vi fönster i vardagsrum och kök. Det var värt att frysa ett par dagar för att sedan få det varmare och mindre dragigt inne.
Hampus påbörjade sin utbildning till förskollärare i Härnösand.
Vi jobbade på med taxikörning och höll samtidigt på med att starta upp en förskola.
M fyllde 7 år.
IMG_6425

Februari
I februari var vi på delfinal i melodifestivalen i Östersund. Vi blev bjudna av Tv4 efter att vi medverkat i Jenny Strömstedts program under hösten.
Vi planterade frön inför kommande sommar. Vi tänkte oss plantor till växthuset bestående av bland annat tomat, gurka, paprika och melon.. Det innebär ju en del jobb att plantera och hålla sakerna vid liv.. Detta år visade det sig att detta jobb var mer eller mindre helt i onödan eftersom sommaren blev kall och inget ville växa i nån ordning. Resultatet blev några tomater i slutet av augusti. Men skam den som ger sig.. på det nästa år igen. =)
Den här månaden funderade vi en del över det här med att stå i rampljuset. Vi fick många kommentarer angående det efter att ha deltagit i tv, tidningar och radio. Som vi skrivit förut så handlar det inte om att vi vill bli kända för det här. Det handlar om en kamp som bland annat homosexuella redan stridit i. Att se om sina egna rättigheter och att hjälpa andra i liknande situationer.
E&A fyllde 10 år.
IMG_6628

Mars
I mars började vi få lite vårkänslor. Det var en del soliga dagar och vi passade på att grilla ute hemma på gården. Tyvärr gjorde jobbet på taxi att vi inte kunde ta något riktigt sportlov med barnen. Vi gjorde istället det bästa av situationen och myste med barnen på hemmaplan.
Trots att snön låg som ett vitt täcke på marken hade vi sommarfest hemma hos oss och grillade, åt gräddtårta och hade det skoj med några vänner. Vi hamnade till slut på mc-klubben, vilket vi aldrig brukar göra.. Men kul hade vi.
Det här var också månaden då det visade ett plus på stickan! Linda var gravid! =) Ett fantastiskt glädjebesked. Vi väntade en bebis.. trodde vi i flera veckor.. tills det visade sig vara två! Ännu ett fantastiskt glädjebesked!
Vi fortsätter att planera för att starta förskolan. Letar lokal, personal, fyller i blanketter och fixar.
I fyller 6 år.
Ribbet collage
gravtest

April
Vi har hittat en lokal för förskolan och skrivit kontrakt på den. Vi har satt datum för förskolestarten till den 1:a juni och börjar räkna ner dagarna.
Under påsken åkte vi söderut. Vi hälsade på familjen Larsson/Moravcevic i Kinnarumma. Trevligt att träffa likasinnade.
Vi passade också på att åka till Gekås i Ullared för att göra inköp till förskolan.
ullared

Maj
Den här månaden lades mycket tid på förberedelserna inför förskolans start. Vi byggde upp staket ute, fixade leksaker både inne och ute. Planerade lokalerna, monterade upp hyllor, städade och fixade. Vi hade öppet hus på förskolan strax innan öppning och bjöd på fika. Många var intresserade av hur vi fått till det.
Vi åkte till Sundsvall för att göra mer inköp.
Vi pratade med kommunen, föräldrar, tidningar och alla möjliga. Intresset var stort.
Men det går lätt när man brinner för något. =)
I övrigt denna månad hann Hampus med att plugga, vi tränade, började köpa saker till tvillingarna som skulle komma och planera semester.
Linda fyllde 35 år.
IMG_6954

Juni
Juni var en mycket händelserik månad… bland annat så hände detta:
Det var skolavslutning.
Vi öppnade förskolan och började skola in barn från första dagen.
Vi åkte till Turkiet en vecka.
Det kom en reporter/kär gammal vän för att intervjua oss till QX.
Doris fick 6 valpar.
Vi slutade köra taxi och satsar helhjärtat på förskolan.
IMG_7021

Juli
Halva graviditeten passerar denna månad.
Hampus fyller 30.
Vi börjar panela om huset. Den röda ladugårdskänslan ska bort och ska ersättas med en modernare vit och stilren känsla.
Det bästa som hände denna månad var att Eriks föräldrar kom och hälsade på oss. Efter att inte ha haft kontakt med dem under en längre tid så var det så skönt att de kom och ville reda ut allt. Efter det har vi haft bra kontakt med dem. Det tackar vi för. =)
En helg denna månad spenderade vi tillsammans med Hampus föräldrar och syskon i Lycksele. Mycket trevligt att hitta på något tillsammans.
IMG_0331

Augusti
Den här månaden kämpar vi på med redan påbörjade projekt. Förskolan är fortfarande i startgroparna och vi bygger upp den allt eftersom.
Vi fortsätter med panelen på huset.
Linda kämpar på med graviditeten och kan inte göra så himla mycket annat än att ta det lugnt. Hon bär ju på två små guldklimpar som vi är rädda om.
Doris valpar flyttar hemifrån.
IMG_7740

September
O fyller 14 år.
I början av månaden hade Linda sammandragningar och vi fick göra ett besök på förlossningen. Hon fick medicin och sammandragningarna avtog. Vi kunde åka hem igen efter några dagar. Nu var det läge för Linda att ta det ännu lugnare än innan.
Vi fick lite eld i baken och började fixa inför bebisarnas ankomst.
Vi hämtade ut vagn, bilstolar, spjälsängar och lite annat som vi beställt och monterade upp det.
Vi fixade bron vid ingången för att den inte skulle vara livsfarlig ännu en vinter.
Vi började fodra fönstren.
Den 28 september skulle Hampus åka till Härnösand för att plugga en vecka igen..
När han hunnit halvvägs ringde Linda och sa att det var läge att leta sig mot förlossningen istället. Hon hade plötsligt fått värkar med fyra minuters mellanrum och ambulansen var påväg.
Erik och Linda åkte ambulans till Östersund och Hampus styrde bilen mot samma destination.
Akut snitt direkt när vi kom in!
Nils och Signe välkomnas till världen även om de var en aning tidiga då de föddes i vecka 31+1.
signenilssvartvit

Oktober
Hela denna månad tillbringade vi på neonatalavdelingen i Östersund.
Det var en kämpig månad då vi slets mellan att vara hemma med barnen, förskolan och allt vad som finns hemma att göra.. och att vara i Östersund för att vårda Nils och Signe.
Vi är tacksamma för den vård vi fått och bemötandet på sjukhuset. Inget att klaga på.
Denna månad kom det ett ytterst sorgligt besked som jag inte vill skriva om här i respekt för anhöriga. Men att det gråtits floder kan jag berätta. Det vände uppochner på mycket och det har varit svårt att glädja sig åt saker fullt ut efter det.
35 fulla veckor

November
Vi får äntligen åka hem från sjukhuset med Nils och Signe!
Nu kan vi återuppta ett normalt familjeliv och känna att vi verkligen rår om bebisarna. När man tillbringar tid på sjukhuset känns det lite som att dom tillhör sjukhuset och man måste fråga om man får hålla i dom. Så det var skönt att äntligen få komma hem.
Vi börjar planera inför julen. Även i år ska det bakas och levereras ut till många, så det är till att börja i tid.
badhusparken

December
Vi adventsmyser både hemma och på förskolan. December är en fantastisk månad med pynt, pyssel, sång, lek, bakning med mera. Att driva en förskola i december är bra mycket roligare än att köra taxi kan vi lova. =)
Julen firade vi hemma både på julafton och juldagen med olika gäster de olika dagarna.
Annan dag jul firade vi hos Lindas mamma och sambo.
I mellandagarna åkte vi till Borgafjäll för att mysa i husvagnen några dagar.
Skidåkning stod på schemat. Det var lite kallt de första dagarna så det blev mest att sitta inne och äta. Men sen blev det mildare och vi tillbringade många timmar ute.
IMG_9485
pepparkaksbak

 

Vi har över lag haft ett bra år och tackar alla för 2015.
Nu ser vi fram emot 2016 och hoppas att det har mycket kul att erbjuda.

Stora kramar från Polyfamiljen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *