Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Förbannade Försäkringskassan!

Åhh, Försäkringskassan alltså!!
Nils och Signe föddes den 28:e september och från den dagen har vi bråkat med Försäkringskassan mer eller mindre varje dag.. Vi har ringt och förklarat vår levnadssituation om och om igen.. förklarat att både Hampus och Erik skulle vabba under vårdtiden på neonatalen.. fått hem cirka tusen olika blanketter att fylla i och skicka in.. De har ringt och ifrågasatt och vi har förklarat igen.. och igen.. och igen.. Det kommer nya blanketter för det är något fel.. det kommer fel blanketter för att de missuppfattat.. De skickar blanketter på fel barn..

När vi väl fick komma hem från neonatalen skulle Erik ta föräldrapenning och Hampus de 10 pappadagarna per barn man har rätt till vid barns födelse.
Vi har ringt och kollat med dom hur vi ska göra för att det ska gå rätt till och fått svar att det ska gå bra. Deras hemsida har fungerat lite kasst de sista månaderna på grund av olika tekniska problem och vi har därför inte kunnat ansöka vi mina sidor på fk.se. Istället har de skickat mer blanketter. Blankett på blankett kommer och vi har lydigt fyllt i och skickat tillbaka. De har ringt och ifrågasatt och undrat och vi har åter igen förklarat hur läget är. De har godtagit det och vi har fått klartecken på att allt är okej.

Men! Igår ringde de och meddelade att de tyvärr måste göra avslag på en ersättning.. Det går inte in i deras system att två män ska kunna ta ersättning de tio första dagarna när mamman finns med i bilden, även om mamman inte tar ut ersättning över huvud taget..

Mäkta jävla förbannad man blir!! Man har blivit lovad att allt är okej så vi ska få ersättning.. och i efterhand tar dom tillbaka det!! Vilket gör att vi inte får de pengar vi har blivit lovade.. efter de 20 dagarna redan gått!

Begärde att få hem blanketter för att överklaga ärendet.. så mer blanketter.. jippi!
Och pengarna dröjer… Försäkringskassan skiter ju högaktningsfullt i privatpersoners ekonomi.. De verkar tro att allas huslån, elräkningar, matkostnader med mera har tid att vänta bara för att de inte har speciellt bråttom.

Fy fan säger jag bara!

6 reaktioner på ”Förbannade Försäkringskassan!

 1. Men oohhhh vad det suger!
  Varför kan dom inte bara ta tag i detta, verkligen dubbelkolla och försäkra sig om att det går att ta ut innan dom lovar än det ena än det andra.
  Hoppas överklagan går snabbt och att ni får pengar ni e berättigade till!

  1. Ja vi förstår ju att allt inte går eftersom vi har en lite speciell situation men säger dom att det inte är några problem så tror man ju på dom…

 2. Jag förstår er irritation men det är inte försäkringskassan som beslutat lagarna, men de måste följa dem. Ni om några
  Vet väl att lagen och samhället inte är skrivna för det familjeliv som ni lever. Om det är några ni ska skylla på, är det väl hellre politikerna. Sen ska ni självklart inte få så många olika svar och ni ska också få ett trevligt bemötande av personalen. Men som sagt, ilskan verkar lite felriktad.

  1. Nä det är inte försäkringskassan som beslutar lagarna men det är försäkringskassan vi har kontakt med och dom som gett klartecken och sagt hur vi ska göra. Då är det svårt att ”skylla” på någon annan. Det är ju inte politikerna som sagt hur vi ska göra och gett klartecken till olika alternativ av hur vi kan kombinera och ta ut dagar.
   Så vi tycker nog inte att ilskan i detta fall är felriktad. Hade vi fått ett nej att det går inte att göra så som ni vill så hade vi ju vetat det, men nu hade vi omsagt fått ett ja…

 3. Men pappadagar kan väl bara betalas ut till den av er som är biologisk pappa? den andre är ju visserligen också pappa men inte juridiskt/ ekonomiskt.

  1. Pappadagarna betalas ut till den som är vårdnadshavare, vilket alltså i det här fallet inte behöver vara samma sak som biologisk förälder. Men dom kan även betalas ut till någon annan vid speciella tillfällen vilket vi hade fått klartecken om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *