Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Mamma, pappa och……… pappa..?

IMG_0873

Vi har förstått att det är svårt för folk att veta hur de ska uttrycka sig.
Att Linda är mamma är det ju ingen tvekan om, så det faller sig naturligt.
Men när det kommer till hur man ska tala om Erik och Hampus till Nils och Signe så blir det problem…

Vem är pappa? Vad ska man säga?

Ja, eftersom vi har valt att inte berätta vem som är biologisk far till barnen så blir det ju såklart problem.

Vi är ju båda pappor till barnen även om vi inte är biologiska fäder båda två. Så det går bra att säga pappa om oss båda. =)

Det här blev ett problem först när vi kom hem från sjukhuset. Under tiden vi låg inne där var allt så naturligt. Alla sköterskor, läkare, kurator med mera kallade oss båda för pappa. Det kändes väldigt naturligt och bra. Inget vi reagerade på direkt.
Men efter vi kommit hem har bekymren uppstått då vi märker att det är svårt att veta hur man ska tilltala oss inför bebisarna.

Åter igen.. säg pappa om oss båda så är bekymret löst.

 

Ha det så gott. =)
Polyfamiljen

10 reaktioner på ”Mamma, pappa och……… pappa..?

  1. Tänkte på framtiden.. Kommer Linda säga ropa på pappa Erik eller Pappa Hampus!?
    Hur tänkte ni hålla isär de så för de är ju endå två olika trots de kallas pappa!

  2. Kanske för egen del kan ni byta ut ena så det blir pappa och pappo/pappe eller nått. Tänker att det kanske underlättar sen när barnen blir större och ropar på er. Då vet ni ju vem dom menar. Inget problem egentligen men kanske skulle förenkla lite?☺ eller hur tänket ni?☺ (självklart är ni ju pappa till barnen båda två, tänkte mest praktikt, iallafall känns det så för mig☺)

    1. Ja, det är väl något vi får se hur det löser sig.. =)
      Klart att det kan bli praktiska svårigheter med att ha två med samma ”namn” i samma familj..

  3. Har ni sett filmen ”Vilken underbar jävla jul”? Om inte, gör det? Tänkte på er då… grattis till fina tvillingar. Hoppas de mår bra. Vill gärna se mer av dem och även fler inlägg… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *