Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vi kämpar vidare på sjukhuset

IMG_0711

Signe flyttar sig gärna och ligger nära Nils medan han inte är lika intresserad av att ligga å knö med syrran:)

Har varit dåligt med uppdatering den sista veckan, men vi kämpar på vidare här på neonatalavdelningen och det går framåt för både Nils och Signe.

Dom har i dag blivit av med värmebädden och har istället fått på sig kläder. Från början har dom värmebädd ställd på 37 grader och ligger då bara i blöja för att komma så nära värmen som möjligt. Sedan tempas dom varje morgon för att se hur dom ligger till och man har sänkt värmen vartefter dom klarar att hålla den själv. Och i dag togs den alltså bort helt. Känns skönt att ha ”bockat av” en grej.

Dom kom ju ur både c-pap och kuvös väldigt snabbt och klarade allt själva väldigt bra men så kom ett litet bakslag förra veckan, dom började ”dippa” dom glömde helt enkelt av att andas, Nils lite mer än Signe. I lördags vaknade vi med att det stod 3 sköterskor vid deras säng och gav extra syre till Nils då han hade svårt att komma tillbaka själv, inget roligt uppvaknande men allt gick bra och han har sedan dess inte behövt någon hjälp för att komma upp igen då han dippat. Dom fick medicin som skulle hjälpa dem komma ihåg att andas och den ska dom ha nu till över helgen så hoppas vi dom har hunnit mogna lite mer och klarar sig utan den sedan. Övervaket blir dock kvar några dagar till, tills dom ser att dom inte håller på och går ner.

I dag kulle dom ha varit 34+5 veckor om dom varit kvar i magen, känns konstigt att dom redan varit här i nästan 4 veckor, ofattbart, tiden har gått långsamt men samtidigt så fort, känns om dom alltid funnits här hos oss.

Dom börjar nu likna bebisar mer än små fågelungar:) Dom var ner och vände på c:a 1500 gram båda två men dom har vuxit på sig bra och i dag vägde Nils 2208 gram och Signe 2332 gram.

Det var en liten uppdatering från neonatalen:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *