Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ny fasad

HusetnyfasadHär händer det grejer, vi håller på att förvandla vår ”ladugårds” villa till en lite mer modern vit villa med liggande panel. Vi bytte redan i januari fönstren i både kök och vardagsrum till nya och större, matplatsens fönster byttes dessutom till helglasade dörrar då tanken är att vi ska bygga altan hela vägen bort. Detta kommer ge oss kvällssol längre och fin utsikt över vattudalen.

Många är dom timmar som Erik och Hampus lagt på att tilläggsisolera, få upp ny panel och måla den. I helgen tog vi hjälp av skylift då kortsidan är så hög att stegen inte räckte. Dom har verkligen jobbat hela helgen, jag har som ni säkert förstår inte hjälpt till så mycket med att klättra runt där på fasaden:) Har försökt styra upp runt barnen och mat istället.

Än fattas dock både knutbrädor och foder men det ska upp vilket år som helst:) Tak och plåtar ska också bytas till svart, vet inte varför men rött tak, nejtack..tycker svart är mycket finare, men eftersom taket är både högt och har en ganska brant lutning är det inget man bara slänger sig upp och byter på en helg. Erik har bytt tak på en tidigare villa som vi hade så hur man gör vet vi men det var en enplansvilla med ganska lite lutning på taket så det var lite lättare arbetsförhållanden.

I dag har vi alla varit på förskolan och fixat och donat, dagen gick fort men var inte slut bara för att vi for därifrån utan 2 timmar la vi på lite olika inköp och fix innan vi var hemma och kunde börja på med middagen. Har blivit väldigt lite badat i poolen i sommar men i dag efter middagen öppnade vi upp den så iaf M och en kompis till henne tog sig ett dopp. Själv har jag bara varit i med fötterna ännu.

I morgon blir det långdag, har endel inskolningar på förskolan så vi har tagit på oss stängningen för att de anställda ska finnas där då de nya barnen kommer, känns bra att dom såhär i början har ”sin” fröken där för att känna trygghet. Har även endel beställningar på mat, smörgåsar och fikabröd i morgon så ingen rast å ingen ro, men det är bara roligt, skönt att kunna jobba för sig själv.

Ha det gott!!

4 reaktioner på ”Ny fasad

  1. Oj så fint huset blir! Så mycket modernare utseende o så mycket snyggare. Smart tänkt då ni ändrade storleken på fönstren, det gjorde massor! Har ni planerat alla förändringar själv eller tagit hjälp nånstans ifrån?

    1. Hej Magda.
      Åh, tack så mycket. =)
      Vi planerar alla förändringar själva.. och renoverar allt själva.

      Ha det så gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *