Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Recept på tårtan.

IMG_8357
3 paket Oreos
50 g smör
5 dl vispgrädde
3 ½ dl florsocker
3 ½ dl jordnötssmör
300 g philadelphiaost
2 msk mjölk
1 dl hackad choklad (valfri sort)
225 choklad (jag använde 200 g ljus och 25 g mörk)
1,2 dl vispgrädde
Blandade sorter choklad och jordnötter som dekoration
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbarkant. Krossa oreos tills det är bara smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Platta sedan ut det så att det täcker botten och kanterna. Baka i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
2. Vispa 5 dl grädde hårt. Vispa sedan i 1 dl florsocker och ställ grädden i kylen.
3. Vispa sedan (i en annan skål) philadelphiaosten och 2 ½ dl florsocker tills det är fluffigt.
4. Tillsätt jordnötsmör och mjölken och vispa tills det är helt blandat.
5. Vänd försiktigt ner 1/4 av vispgrädden i jordnötssmörblandingen tills det är helt blandat. Fortsätt sedan att vända i (att sakta blanda genom att vika över, från sidorna och inåt) vispgrädden i två omgångar till, tills allt är helt blandat.
6. Vänd till sist ner den hackade chokladen.
7. Fyll skalet med moussen och låt stå i kylen i minst en timme.
8. Hacka 225 g choklad och ha i en värmetålig skål.
9. Koka upp 1,2 dl vispgrädde och häll över den hackade chokladen. Vispa tills all choklad är smält. Låt det svalna lite (men inte för mycket så att ddet blir klumpigt) och häll det över moussen. Dekorerna den innan ganachen har stelnat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *