Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Eriks föräldrar.

 

FullSizeRender
Igår inträffade även en oväntad sak..
Ett av barnen ringde hem och berättade att dom träffat farmor och farfar på Dundermarknaden som är nere på hembygdsgården denna helg. Farmor och farfar!? Alltså Eriks föräldrar..
Vi har ju inte haft någon kontakt med dem på länge på grund av att det skar sig för ett par år sen..
Då kom funderingarna.. Vad gör dom här? Kommer dom för att försonas? Kommer dom, eller kommer dom inte hem till oss..? Vill vi träffa dom? Många tankar och känslor, framför allt för Erik.

Vi hann inte mer än börja fundera och spekulera så ser vi dom komma gående på väg hem till oss.
Erik var för chockad för att möta dom i dörren och visste inte vad han skulle göra, så han försvann in i sovrummet. Linda och Hampus mötte hans föräldrar i dörren.
Många känslor revs upp hos både oss och dom. Varför hade det blivit så här? Vad är det som gjort att vi inte haft någon kontakt på så länge?
Deras mening med besöket nu var att försonas och gå vidare. De vill inte vara osams och de vill inte förlora kontakten med sitt barn och sina barnbarn.
En kvart senare när diskussionen lugnat sig gick Hampus in till sovrummet och frågade Erik om han ville träffa sina föräldrar.. Å det ville han.. så Hampus visade dom in till sovrummet där Erik låg på sängen med gråten i halsen, och lämnade dom själva en stund.

Vi har nu kommit överens om att ingen vill vara osams.. Alla måste respektera varandra för den man är.. sen om man har olika åsikter och olika sätt att leva.. ja det spelar ingen roll.
Det är så skönt att vi alla kommit till den insikten och det här mår vi nog bra av allihopa.

Vi bjöd hem dem på middag idag för att kunna umgås när känslostormarna lagt sig. Lindas mamma och sambo var också här. Vi satt ute och grillade i sommarvärmen och hade en väldigt trevlig kväll. Efter middagen gav Eriks mamma oss två paket, och i dessa låg det stickade kläder till de kommande bebisarna! =) De ville gratulera och önska lycka till med tillskotten. Det var en fantastiskt fin gest som vi uppskattar otroligt mycket.

Vi har också varit iväg och visat dom förskolan som dom ville se.
Känns så kul att de är intresserade och engagerade. Å nu hoppas vi att det kan fortsätta på den här bra linjen istället för den tråkiga och jobbiga linjen vi varit på tidigare.

IMG_7899

Och igår passerade graviditeten halva tiden. Det känns som vi nyss fick ett plus på stickan.. Å nu har vi kommit såhär långt! =)
Det är läge att börja förbereda inför bebisarnas ankomst, vilket vi börjat med. Vi har bland annat beställd vagn, babyskydd till bilen, inhandlat lite kläder och beställt spjälsängar. Vi har visserligen tre spjälsängar redan.. Men inte två som är likadana.
Vi har även möblerat om i tvättstugan för att få plats med skötbord, hyllor och förvaring till bebisgrejor.
I övrigt har vi en lista med tusen saker att göra innan tvillingarna kommer.. =) Så de e bara att beta av en sak efter annan på listan.

2 reaktioner på ”Eriks föräldrar.

  1. Vilken glad nyhet. Vad skönt för er att kunna återfå kontakten med Eriks föräldrar. Bättre sent än aldrig. Och vad kul att de ser fram emot att få träffa de nya barnbarnen. Är så kul när människor inser vad som är viktigt och gör förändringar för människor de älskar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *