Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Dagen innan

Medan Hampus och Erik är borta på förskolan försöker jag styra upp det som behövs här hemma. Har packat till allihopa och hoppas på att jag inte glömt allt för mycket, iaf inte livsnödvändiga saker, men det är tur det finns affärer även i Turkiet, det mesta går att styra upp även där.

Hus och hundvakt är fixad, ja kattvakt med för den delen men det får man liksom ta på köpet:)

Har även hunnit med att gå igenom lite bebiskläder sedan E och A var små pyttisar, nog för att det är 10 år sedan men bebiskläder blir ju inte omoderna på det viset, speciellt inte prematurkläderna från stl 44 iaf. Det mesta är i vitt och beige och kommer passa lika bra till både killar och tjejer. Någon skrev förresten att dom blev besvikna över att vi inte tänkte köpa en rosa vagn oavsett kön, att hon sett oss som mer öppensinnade än så. Alltså jag tycker vi är väldigt öppensinnade på många plan men just vad gäller färger på saker till små bebisar är vi nog som väldigt många andra, man vill ha ”tjej och killfärger” Bara för att vi är öppna vad gäller annat så sätter jag inte på min tjej en blå body med en traktor bara för att eller en lite pojke klänning, vi har liksom en personlig gräns för vad vi tycker vi också:) Sen när barnen blir större får dom välja vad dom vill ha själva, det är inget vi styrt. Visst vi köper inte klänningar till pojkarna men det är heller inte dom frågat efter..

Iaf så har jag en liten fråga, nu när jag plockade fram kläderna är det mycket som blivit gult, alltså under tiden det legat, någon som har något bra husmorsknep för att få bort det och få dom fräscha igen?

Är ju egentligen ingen brådska med att plocka fram kläder men just idag är jag väldigt glad över att jag gjorde det, får vi rent dem har vi en bra grund, får vi det inte är det desto mer som behöver köpas. Alltid bra att vara ute i god tid och ha en plan iaf..

På tal om det, vi ska nog kolla in Emmaljungas tvillingvagn innan vi bestämmer oss trots allt:)

3 reaktioner på ”Dagen innan

  1. Hej.
    Ang. gulaktiga kläder: om man använder bleksalt/tvättsalt tillsammans med tvättmedlet vid maskintvätt brukar det bli jättebra.
    Lycka till!

  2. Hej.
    Om man använder bleksalt/tvättsalt tillsammans med tvättmedlet vid maskintvätt brukar det bli bra.
    Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *