Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Slutar köra taxi.

FullSizeRender

 

Nu är det slut på denna utsikt från arbetsplatsen. Efter många funderingar valde vi idag att säga upp oss från taxi. Vi har lämnat in uppsägningsansökan, nycklar och tankkort.. Vi gick på fem veckors semester i fredags, så uppsägningstiden blir under semestern.
Att köra taxi är ett svårt yrke att kombinera med familjeliv, eget företagande, förskola, studier och fritid. Tyvärr tar taxi upp mycket av ens tid med oregelbundna arbetstider och ständig jour. Vi har sällan varit hemma allihopa samtidigt på grund av arbetet, vilket tär på oss alla. Att ständigt känna stress över att någon måste iväg, eller eventuellt måste iväg blir jobbigt i längden.
Därför tog vi idag beslutet att säga upp oss och satsa på förskolan istället. Vi brinner verkligen för detta och kommer lägga hela våra själar i det. =)

Givetvis känns det vemodigt att säga upp sig från fasta tjänster för att satsa på en nystartad verksamhet. Men man lever väl bara en gång och måste satsa på att leva ett bra liv. =) Satsa på att arbeta med något man brinner för och inte bara jobba för att få lön..

Vi kommer jobba på förskolan måndag och tisdag. På onsdag åker vi till Turkiet på semester en vecka med Lindas mamma och hennes sambo. När vi kommer tillbaka lägger vi all energi på framtiden i förskolan och utan taxikörning. Vi vill verkligen bygga upp en så bra verksamhet som möjligt. Att kunna erbjuda en förskola med det lilla extra. =)

Ha det gott!
Polyfamiljen

12 reaktioner på ”Slutar köra taxi.

  1. Jag har hört att ni inte har mer än din systers barn inskolad än. Men ni skriver att ni redan skolat in 6 barn… Kommer ni verkligen kunna försörja er och ändå ge 5 anställda lön?

    1. Hej hej Nyfiken.
      Vet inte riktigt var du fått den informationen ifrån? Vore kul att veta. Men det är väl som vanligt med dessa rykten som sprids.. Det förvrängs väldigt mycket i varje led.. Vi har börjat vänja oss vid att det är så. Vi får ofta höra frågor och konstiga saker som inte är förankrat i verkligheten.
      Varför skulle vi sitta och ljuga om hur många barn vi har inskolade? Tror du verkligen vi är så dumma att vi skulle säga upp oss från fasta tjänster för att satsa på något vi inte tror kommer fungera? Vi har inte fem anställda nu.. vilket jag undrar var du fått information om? Vi har anpassat antal anställda till det antal barn vi har inskrivna i dagsläget. Sen kommer vi anställa allt eftersom vi ser att behovet finns.

      Vore faktiskt tacksam för svar från dig eftersom du bara kommit med negativa kommentarer så fort du kommenterar något.
      Tycker det är en aning fegt att du inte uppger vem du är också.

      Hampus, Erik & Linda

  2. Det stod i tidningen att ni är 8 anställda, tre delägare och 5 anställda. Även på er hemsida för förskolan finns det en personalsida där de anställda presenteras. Jag tycker inte min fråga var negativ, bara undrande. Eftersom jag hört olika saker ville jag bara höra från er hur många inskolade ni har, för att slippa tro på rykten.

    1. Jo, det stämmer att verksamheten kommer omsätta den personalen vid fullt barnantal. Vi har inte riktigt nått dit än och de vi anställt kommer börja jobba vartefter det skolas in fler barn. Eftersom dina tidigare kommentarer i bloggen varit negativa så får man känslan av att denna kommentar inte heller var speciellt positiv. Tidigare när vi svarat dig har du inte svarat tillbaka heller, vilket är tråkigt.
      Det skulle också vara kul att höra varifrån du hört att det bara är min systers barn som är inskolat? Den källan kan du inte lita på..
      Tycker det är bra att du tar upp frågorna direkt med oss.. men vi hade ju skrivit vilket antal barn vi har inskolade nu.. men du verkar ändå tro mer på rykten än det vi skriver?

  3. Ok. Då vet jag hur det ligger till. Var som sagt bara nyfiken. Min ”källa” är inte en person utan flera. Tack för svar.

  4. Blir också nyfiken på vem som sprider de ryktet. Då jag förmodar att mina barn fortfarande går på bredgård, eller de är åtminstone där jag lämnar dom på morgonen 🙂

    1. Hahaha.. ja, visst är det märkligt? Undrar om du inte lämnar dom på fel ställe då kära syster? =)
      Lite konstigt att Bredgård inte ringt och gnällt bara..? Haha..

  5. Låter som ett klokt beslut. Man måste våga ta chanser och göra det man brinner för. Härligt att kunna ha mer normala arbetstider, och att kunna jobba ihop med personer man älskar. Avundas faktiskt er som får jobba ihop.

    Detta blir off-topic, men finns det något inlägg här på bloggen där man kan läsa om hur det gick till när Erik insåg att han var bisexuell (eller pansexuell, eller vilken läggning han föredrar)? Hade varit intressant att läsa.

    1. Tack så mycket. =) Ja, det känns verkligen roligt att få arbeta med något man brinner för och bygga en verksamhet från grunden tillsammans.

      Hmm.. när vi tänker efter så finns det nog inget inlägg som handlar om det du efterfrågar direkt.. Han är ingen skrivare och har inte skrivit så mycket i denna blogg. Mestadels är det Hampus och Lindas synvinklar som kommer fram eftersom vi skriver här om vartannat. Men nu får vi nog ta å tvinga Erik att skriva ett inlägg eller två också. Är ju förstås intressant att läsa om hans tankar och funderingar också. =)

  6. Hej hörrni!

    Wow, vad fina ni är!
    Jätteglad att se att ni både satsar på att följa hjärtat (alla era hjärtan!) och att ni bloggar om ert liv!
    Ser att det är en del väldigt kritiska kommentarer, som mest bara känns småaktiga och hårklyvande.
    Skulle inte vara förvånad om personer med starka svartsjukeproblem försöker hacka på er eftersom de känner sin monoamorösa världsbild (och då även privata förhållande) under hot från er.

    Självklart hotar ni ingen, det ni kommer med är ett budskap om kärlek, kommunikation och att familjekonstellationer som står på fler än bara två ben har många fördelar!

    Cis-, hetero- och mononormen är en tung kyriarki att leva under.
    Kram och massa kärlek från en annan polyamorös person som också är förälder! (hade lätt haft mina barn hos er ifall jag bort i trakten!)
    Hör gärna av er, kanske blir det en polyfika i Malmö eller på Liseberg en dag?
    (Vi är rätt många i Malmö som polyfikar! Inte så mycket snack om poly alla gånger, snarare om nörderier, hobbies och allmänt glad- och lessenprat. Bara för att vi är en minoritet som är poly så är inte vår relationsmässiga orientering det enda vi har att samtala om, eller hur?)
    //Charlotte aka Beomene

    1. Hej hej.
      Tackar så mycket. =)
      Jo, det är ju en del kritiska kommentarer… men det är ju så.. så fort man sticker ut på något sätt så får man lida för det.
      Men vi är starka och står upp för vår sak. Ingen annan ska väl kunna bestämma över oss.

      Polyfika skulle ju vara trevligt.. =) Vi har ju inte så många att polyfika med här i norrlands inland precis. En trio vi känner här.. så det skulle vara trevligt att lära känna fler.
      O ja! Vi har ju alla ett liv utanför polylivet. Allt går ju inte ut på relationen och det som kretsar kring det.. Vi har också vardagsbekymmer, glädje, sorg och allt vad nu ”vanliga” människor har. =)

      Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *