Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Helgen lider mot sitt slut.

IMG_6972

 

Så har helgen förflutit, det är söndag kväll och nedräkning till jobb börjar igen..

På fredag kväll var vi på 38-årskalas, vilket var mycket trevligt! Det bjöds mycket mycket god mat och dryck och var en skön blandning av människor. Jag fick tillfälle att diskutera utbildning med två andra som gått förskollärarutbildning tidigare. Fick lite inside-tips om hur man fixar pluggandet! =) Det samlar jag på mig och tar med mig till mina studiekamrater.

Lördagen pysslade vi på här hemma större delen av dagen, förutom en utflykt till syrran som bjöd på våfflor. Det var mycket uppskattat av såväl barn som vuxna. Våfflor växer man aldrig ifrån.
Aktiviteterna hemma bestod av förrådsstädning. Inte speciellt kul, men nödvändigt. När man inte kommer åt lysknappen längre så är det läge att rensa ur lite. Fick ett psykbryt och rev ut allt i förrådet på övervåningen för att börja om från början. Slänga, spara, sälja och ge bort! Lyckades reducera antalet kartonger och kläder så det åtminstone går att röra sig i förrådet igen. Kartonger med spara-grejor är prydligt uppstaplade och vi kommer åt lysknappen. Nu är ju frågan hur länge det kan vara så bra ordning.. Förråd har ju en förmåga att explodera när man inte ser det.. 😉
Lördag kväll tillbringades i lugn och ro i soffan..

Idag, söndag försökte vi återuppta någon form av rensning och städning.. men kom liksom aldrig till skott. Efter frukost var det bakning på schemat. Vi hade en beställning på tårta och cupcakes till ett barnkalas som vi bakade. När det var klart påbörjade vi städning.. men lusten att städa verkade frånvarande..
Syrran och hennes barn kom å hälsade på. Då passade vi på att skänka bort några kepsar som låg i förrådet till hennes son. Provade att skänka bort en bok om trädgårdsplanering och lite annat smått och gott.. men det fick vi tyvärr behålla. 😉
Det blev lunchtid så vi avbröt städningen. Åt lasagne, drack kaffe.. Så kom mor och far inrullande på gården. Mer kaffe! Efter en stund kom våra polyvänner med sina barn på besök.. och så rullade eftermiddagen på. Men söndag är ju vilodagen och den ska helgas. Alltså behöver vi inte ha dåligt samvete över att vi inte åstadkommit speciellt mycket.

Erik och Linda fixade med middagen. Det blev grillat idag.
Under tiden satt jag mig och pluggade. Har en uppgift som ska lämnas in senast på tisdag. Det är en paruppgift som ska sammanställas på distans. Det ska vi ge oss i kast med i morgon förmiddag, jag och min studiekamrat.

Som avslutning på helgen bjöd E på kladdkaka och A hade ett uppträdande för oss i småstjärnestil. Mycket trevligt att barnen hittar på såna saker.

Kramar Hampus

4 thoughts on “Helgen lider mot sitt slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *