Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Campusvecka

IMG_6954

 

Har haft fullt ös under veckan. Det är campusvecka för förskollärarprogrammet, så jag har varit i Härnösand mestadels av tiden. Det har varit föreläsningar, seminarier, grupparbeten, redovisning med mera. Det är otroligt krävande för hjärnan att aktiveras så mycket som den gör under dessa veckor. Men det är fantastiskt givande och roligt också. Att få ventilera det vi läser och sitter hemma och funderar på. Diskussionerna med studiegruppen gör att allt faller på plats.
Tidningarna på bilden ovan hörde till en reflektion över genus. Vi kollade hur vinklat det är på olika ställen. Vårt område var heminredningsmagasin.. och ni kan säkert se själva hur det framställs.. vem som förväntas läsa tidningarna..
I morgon är det fredag och sista dagen på denna campusvecka. Sen blir det inte förrän i juni jag ska till Härnösand igen. Det är tur vi har så bra teknik att använda så vi kan diskutera med varandra hemifrån också.. för det kommer behövas. Kommande veckor blir nog rätt intensiva med studerandet. Mycket som ska knytas ihop, skrivas och lämnas in.. Ska ut å göra fältstudier och reflektera mot litteraturen tillsammans med studiekamraterna… Och allt detta ska sedan landa i en slut-tenta i juni! Bara ordet tenta gör mig nervös..!
Men det ska väl gå bra de också hoppas jag.. får våndas tillsammans med de andra.. å kanske prata med syrran om hur det är med tenta.. Hon har ju gjort det några gånger. =) Känns ju bra det också.. att ringa sin åtta år yngre syster å nervösgråta i telefonen.. haha! 😉
Nåja, vi får väl se hur det blir..

Linda och Erik som varit på hemmaplan har jobbat på med alla trådar som hör till förskolestarten. De har varit till redovisningsbyrån och banken för att få fram papper till Almi.. Redovisningsbyrån ville ha in pärmarna fram till sista mars, så det fixade jag igår.. Men givetvis var det några papper som fattades.. fick vända uppochner på några lådor för att hitta dom idag. Men nu borde allt vara på sin plats och vi kan få fram rapporterna som behövs till Almi.
Erik och Linda var på möte med hyresvärden till lokalen idag. Det verkar fortfarande lovande, men det är saker som måste väntas in… Leverans av nån branddörr, inställning av ventilation m.m.
..å de e ju så jobbigt att bara vänta.. vill ju få allt klart idag!  Man får träna på att andas djupt och behålla tålamodet.

Utöver det har jag hunnit klämma in lite träning också. Jag tog med Doris ut på löprunda en dag på prov. Hade väl inga större förhoppningar om att det skulle gå jättebra. Men jag blev glatt överraskad. 9,5 km är väl bra för en fransk bulldog och en husse med borttappad kondition? =)

Nu ser vi fram emot fredagen. Sista dagen i Härnösand för denna gång. Sista arbetsdagen på veckan för Erik. Sen är det ledig helg!! Vi är bortbjudna på fredag kväll och det ska bli så roligt att umgås med våra vänner som vi inte umgåtts med på ett tag. Vi är ju alla så upptagna hela tiden så det är kul när det klaffar att vi har tid med middag tillsammans.

Kram Hampus

7 reaktioner på ”Campusvecka

  1. Haha! Ja det har ju blivit lite omvänt nu när jag som är yngst ligger längst fram i akademisk utbildning! Jag har väl gjort ca 20 tentor och ett par duggor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *