Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Amelia

amelia

Här står Erik och läser senaste numret av Amelia. De var hem till oss under november förra året för att göra ett reportage till tidningen. Det blev fem sidor med information om hur det blev så här, hur vi lever och så vidare. Hoppas vi kan öppna ögonen för fler att det finns alternativa sätt att leva än kärnfamiljen.

Och åter igen.. vi gör inte detta för att visa upp oss själva. Vi gör det för att vi vill hjälpa både oss själva och andra att leva på det sätt var och en vill. Att det ska väckas debatt bland politiker och intressanta diskussioner bland folk..

Ha det så gott!
Kramar från Polyfamiljen

12 reaktioner på ”Amelia

 1. Jag tycker det är jättebra att ni syns då och då i media; det är så härligt att ni klarar av att göra det (vet bara hur jag själv skulle vara om jag vore lite halvkändis och hade en hel småstad som pratade om mig för något så personligt – skulle inte vara så lugn om man säger så :S ) och det är så himla bra för resten av världen att få höra att ickemonogama och andra alternativa förhållandeformer finns och att det kan fungera. De första som sticker ut och vågar stå för en ny grej blir med nödvändighet ganska utsatta … någon måste börja, för annars blir det aldrig något åka av, men man kunde ju ha hoppats att folk inte skulle vara så himla trångsynta och tjockskalliga ibland.

  Blev så jätteglad när jag läste om er första gången eftersom jag själv är ”closet poly” (lever formellt i ett traditionellt, tvåsamt, straight förhållande, men har och har haft andra seriösa partners ”vid sidan”, vilket känns rätt krasst och sugigt mot dem, tyvärr, men vi vågar inte mer pga att sambon ligger i en jätteinfekterad vårdnadstvist där han anklagas för att inte ge barnet mat när han har ansvar för det och annat sjukt – så jag skriver under ”pseudonym”, men ni har ju min mail nu, så jag är bara lagom hemlig :) ). Förut var Strömsund för mig bara adressen på CSN-kuverten, nu associerar jag det först och främst med er, haha. :)

  Det blev lite osammanhängande det här, men sammanfattat tycker jag ni är tuffa som vågar leva som ni vill (jag vet, det är det typ alla skriver, och älskar man någon/några så vill man göra allt man kan för att få det liv man vill ha med hen/dem, men ändå :) ). Jag hoppas ni fortsätter ”going strong”, trots snålblåst, skitaktiga rykten, fördomar och de där sneda blickarna man kan få från folk även om man är ”helt normal” bara för att man frivilligt gör väsen av sig!

  1. Åh! Tack för en fin och förstående kommentar!
   Det är precis det vi vill uppnå med att vara öppna och synas i media. Att ”bana väg” för andra att också våga leva på alternativa sätt.

   Ha det så gott!
   Kramar i massor från oss.

 2. Jag tycker det är jättebra att ni syns då och då i media; det är så härligt att ni klarar av att göra det (vet bara hur jag själv skulle vara om jag vore lite halvkändis och hade en hel småstad som pratade om mig för något så personligt – skulle inte vara så lugn om man säger så :S ) och det är så himla bra för resten av världen att få höra att ickemonogama och andra alternativa förhållandeformer finns och att det kan fungera. De första som sticker ut och vågar stå för en ny grej blir med nödvändighet ganska utsatta … någon måste börja, för annars blir det aldrig något åka av, men man kunde ju ha hoppats att folk inte skulle vara så himla trångsynta och tjockskalliga ibland.

  Blev så jätteglad när jag läste om er första gången eftersom jag själv är ”closet poly” (lever formellt i ett traditionellt, tvåsamt, straight förhållande, men har och har haft andra seriösa partners ”vid sidan”, vilket känns rätt krasst och sugigt mot dem, tyvärr, men vi vågar inte mer pga att sambon ligger i en jätteinfekterad vårdnadstvist där han anklagas för att inte ge barnet mat när han har ansvar för det och annat sjukt – så jag skriver under ”pseudonym”, men ni har ju min mail nu, så jag är bara lagom hemlig :) ). Förut var Strömsund för mig bara adressen på CSN-kuverten, nu associerar jag det först och främst med er, haha. :)

  Det blev lite osammanhängande det här, men sammanfattat tycker jag ni är tuffa som vågar leva som ni vill (jag vet, det är det typ alla skriver, och älskar man någon/några så vill man göra allt man kan för att få det liv man vill ha med hen/dem, men ändå :) ). Jag hoppas ni fortsätter ”going strong”, trots snålblåst, skitaktiga rykten, fördomar och de där sneda blickarna man kan få från folk även om man är ”helt normal” bara för att man frivilligt gör väsen av sig!

  1. Åh! Tack för en fin och förstående kommentar!
   Det är precis det vi vill uppnå med att vara öppna och synas i media. Att ”bana väg” för andra att också våga leva på alternativa sätt.

   Ha det så gott!
   Kramar i massor från oss.

 3. Wow, jättebra!
  Tack för den kraft ni lägger på att hjälpa andra!
  Det är så lätt att tänka att en ska akta sig och gömma sig, för att värna om sin sinnesfrid.
  Men det finns också så mycket styrka att få av att leva öppet och att trotsa det som skrämmer – jag hoppas ni känner av den kraften! Fortsätt vara er själva, charmtroll!

  1. Tusen tack! =)
   Vi ställer upp å tänker inte gömma oss.. Vi förstår att de e många som lever med en rädsla för att synas eftersom man är annorlunda. Så vi tar på oss att visa att det finns alternativa familjekonstellationer. Å hoppas det ska hjälpa någon att våga leva sitt liv som den vill.

   Kram på dig!

 4. Wow, jättebra!
  Tack för den kraft ni lägger på att hjälpa andra!
  Det är så lätt att tänka att en ska akta sig och gömma sig, för att värna om sin sinnesfrid.
  Men det finns också så mycket styrka att få av att leva öppet och att trotsa det som skrämmer – jag hoppas ni känner av den kraften! Fortsätt vara er själva, charmtroll!

  1. Tusen tack! =)
   Vi ställer upp å tänker inte gömma oss.. Vi förstår att de e många som lever med en rädsla för att synas eftersom man är annorlunda. Så vi tar på oss att visa att det finns alternativa familjekonstellationer. Å hoppas det ska hjälpa någon att våga leva sitt liv som den vill.

   Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *