Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Lurlönnpedagog

FullSizeRender

Här är Lurlönnpedagogen. Det är en figur vi gjorde på förskollärarutbildningen idag. Vi gjorde några korta filmsekvenser med figuren i olika lärandemiljöer, redovisade inför klassen och diskuterade olika runt i kring det.

Det här med Lurlönnpedagog är ett hemsnickrat ord som en av mina klasskamrater i Härnösand introducerat för mig. Det som menas med det är hur hon vill arbeta som pedagog. Att vara pedagogisk, fast barnen inte riktigt märker det.. Att man Lurar in pedagogiken och gör det i lönn.. Utan att det syns så tydligt. Hon vill inte vara någon ”überpedagog”. Alltså en sån pedagog som är så pedagogisk hela tiden att man kan kräkas. Och där är jag beredd att hålla med. Man ska nog vara pedagogisk, men på ett smart sätt. Ingen gillar en pedagog som blir överpedagogisk.

************************************************************************************

Så har vi en vecka framför oss med pusslande. Denna vecka jobbar Erik natt, Linda kör taxi på dagarna och Hampus pluggar i Härnösand hela veckan. Vi ska hinna med möte med hyresvärd till lokaler för förskolan, prata med några personer på kommunen, se över vad som behöver åtgärdas och köpas in inför uppstart av förskola. Barnen ska lämnas och hämtas på skolan, delta på innebandyträning, läsa läxa och träffa kompisar. Doris och Tarzan behöver sin omvårdnad, vi ska hinna träna på gymmet och plantorna som ska ut i växthuset så småningom behöver ses om. Det ska diskas, tvättas, städs och lagas mat.
Med andra ord är det mycket att göra och det krävs strukturering och planering. Men vi börjar nog av rätt bra på det. =)

Det är väl så att vi gillar att det händer mycket hela tiden.. annars blir det ju tråkigt.

Det är väl det här med att starta förskola som cirkulerar mest i våra tanker just nu. Det är cirka en miljon saker att ta hänsyn till och lösa innan man kan slå upp portarna och välkomna barn och föräldrar. Men det ska vi lösa rätt snart! =) Uppdateringar kommer om hur det går.

 

One thought on “Lurlönnpedagog

  1. Det är ungefär som här då :) full rulle de veckor som barna är här. Ni gör det bra och det ska bli kul att följa ert arbete med att starta en ny förskola. Härligt med företagsamma människor som törs satsa Katarina :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *