Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Att stå i ramljuset..?

Får en del kommentarer där folk undrar om vi tycker om att stå i ramljuset och varför vi måste visa upp oss hela tiden. Varför vi är med i TV, radio och tidningar? Kan vi inte bara vara lyckliga och leva i lugn och ro utan att det måste delas med andra?

Vi skulle absolut kunna luta oss tillbaka och leva vårt liv utan att visa upp det. Men för oss handlar inte det här om att vi vill visa upp just oss och att vi måste stå i ramljuset. Det ligger så mycket mer bakom. För oss handlar det om att lyfta frågor som många tampas med som lever i alternativa förhållanden. Vi har berättat om det när vi varit med i media på olika ställen, men det verkar tyvärr gå förbi många…

Vi vill vara med och påverka både vårt eget liv och hjälpa andra i liknande situationer. Som polyamorös har man inte samma rättigheter som de som lever i par eller själva. Vi har ingen möjlighet att registrera partnerskap mellan tre personer eftersom det endast är tillåtet att gifta sig med en person i Sverige. Att gifta sig en fin symbol för kärleken, vilket vi skulle vilja göra.. Men det är också mycket mer. Det innebär ett rättsligt skydd mot varandra.. Vilket vi går miste om. Alla är inte skyddade vid eventuell separation eller dödsfall.. Arv blir problematiskt..

Det går också bara vara två vårdnadshavare till barn. Det leder till att alla inte har samma lagliga skydd och rätt till umgänge med barnen om det skulle vara så att man separerar eller någon avlider… även om man varit delaktig i barnens liv ändå från födseln.

Homosexuella som stått på sig har lyckats förändra samhället och dess syn. Det har blivit accepterat att vara homosexuell.. Tidigare sågs det som en sjukdom.. Att gifta sig, att adoptera barn.. Att lesbiska kvinnor har samma rätt till insemination som heterosexuella kvinnor.. och så vidare..

Vi är tacksamma för de homosexuella som stått upp för sin sak! Att de lyckats förändra samhället! Nu är vi beredda att stå upp för vår sak och påbörja en förändring där samhället blir mer öppet för kärlek. Att ingen ska bestämma vem eller hur många man får älska.. Att det är okej att leva på alternativa sätt.. Att leva som polyamorös med samma rättigheter som andra.

Hoppas ni förstår hur vi tänker. Det handlar inte om att stå i ramljuset.. då hade vi nog satsat på en karriär som skådespelare, sångare eller något åt det hållet..
Det handlar om att leva som man vill och att öppna upp dörrar för det för både oss själva och andra.

Puss och Kram
Polyfamiljen

10 reaktioner på ”Att stå i ramljuset..?

 1. Men säger då det,finns folk till allt.Väldigt tråkigt att det ska vara så.Är nog lite så att dom är avundsjuka och ej vågar bejaka sig själva tror jag.

 2. Men säger då det,finns folk till allt.Väldigt tråkigt att det ska vara så.Är nog lite så att dom är avundsjuka och ej vågar bejaka sig själva tror jag.

 3. Helt rätt, det handlar om att visa på att det finns andra sätt att leva på än det heteronormativa, och att vi blir fler… och nånstans måste juridiken komma ikapp, faktiskt. Och förståelsen för att man väljer att leva på ett visst sätt.

  Stort eloge till er för att ni gör detta! :-)

 4. Helt rätt, det handlar om att visa på att det finns andra sätt att leva på än det heteronormativa, och att vi blir fler… och nånstans måste juridiken komma ikapp, faktiskt. Och förståelsen för att man väljer att leva på ett visst sätt.

  Stort eloge till er för att ni gör detta! :-)

 5. Ja men sångröster har ni ju, så det kanske vore nåt. Melodifestivalen nästa :-))
  Skämt å sido. Stå på er!! Ni är så stark som orkar stå upp o stå för det ni är.

  Puss o kram mina goa vänner. <3

 6. Ja men sångröster har ni ju, så det kanske vore nåt. Melodifestivalen nästa :-))
  Skämt å sido. Stå på er!! Ni är så stark som orkar stå upp o stå för det ni är.

  Puss o kram mina goa vänner. <3

  1. Tusen tack LindaD. =)
   Vi håller oss nog till att hobbysjunga i duschen. 😉

   Ha det så gott! Kramar i massor.

 7. Tusen tack LindaD. =)
  Vi håller oss nog till att hobbysjunga i duschen. 😉

  Ha det så gott! Kramar i massor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *