Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vårkänslor

Februari börjar gå mot sitt slut. Det känns som vi inte haft någon riktig vinter än.. Snön kom sent och töade bort lika fort som den kommit.. Det snöade igen.. och töade igen.. Det enda det resulterat i är halka. Ingen snölek, ingen skoteråkning, skidåkning endast ett fåtal gånger.. Nu känns det som att det är för sent för vintern att komma och vi börjar istället få vårkänslor. Det droppar från taket vissa dagar, vi har sålt en av skotrarna och vinterjackan känns för varm.. Vi har planterat frön som blivit små plantor som står och växer och väntar på att bli utplanterade i växthuset. Vi kan se framför oss hur vi skördar gurkor, tomater, melon och zucchini. =)

IMG_6628

Omskolade plantor i väntan på våren.

I övrigt så snurrar det på. Vi alla jobbar på med uppstarten av förskolan.. provar att se till att alla pusselbitar faller på plats.. Men allt känns ta sån tid! Vill ju ha allt klart idag. Kommunen ringde idag och frågade hur det går för oss, när vi tänker öppna och så vidare. De ser fram emot att vi kommer igång då det är platsbrist på förskolorna i Strömsund nu.
Utöver det jobbar kör vi på med taxi, fixar och ordnar i vanlig ordning med allt möjligt och jag provar att hinna med å plugga samtidigt.
Men ingenting är omöjligt, det handlar om planering och strukturering. Att hjälpa och stötta varandra i alla lägen är också viktigt. Vilket jag känner att både Erik och Linda är duktiga på! =) Utan dem hade inte jag haft möjlighet att plugga till förskollärare mitt i allt stök.

Linda får sköta mycket markservice hemma, vilket hon gör bra! Det blir lätt så när både Erik och jag jobbar mycket och inte hinner hjälpa till så mycket hemma. Trots att det är mycket med tvätt, disk, städning, barnklädesbutik, bakning, organisering och planering, barnen, funderingar kring förskolan och så vidare så hinner hon laga mat med lite extra piff! Å det uppskattas givetvis av oss ”hårt arbetande män”. 😉

IMG_6629

Linda gjorde en sån fin paj till middag häromdagen så jag var bara tvungen att lägga upp en bild på den.=) Och god var den också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *