Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Färgkodning

3m_6835cbeu_ovr_300dpi_cmyk_D

Som vi skrev i det tidigare inlägget angående det här med att hålla koll på saker. Att alla får med sej det de behöver… Vilket som tillhör vem.. Så har vi utvecklat ett färgkodningssystem för alla i familjen. Det är väldigt smidigt för oss alla. Givetvis går det inte att hålla till 100% eftersom allt inte finns i alla färger.. men så långt det är möjligt provar vi att köpa saker som passar in i färgkodningssystemet.

Vi vuxna har:
Erik: Blå
Linda: Rosa
Hampus: Grön

Barnen har:
O: Gul
E: Blå
A: Grön
M: Lila
I: Rosa

Svart kan ersätta en killfärg och rosa kan ersätta en tjejfärg om den rätta färgen inte finns.
M hade tidigare rosa som sin färg, men överlät den till I och tog lila istället då I gärna ville ha rosa. Väldigt snällt av M. =)
Som ni ser har vi vuxna samma färg som någon av barnen, men det löser sej smidigt ändå eftersom man lätt kan avgöra om saken i fråga tillhör någon vuxen eller ett barn.

Det här systemet tycker vi lämpar sej väldigt bra många gånger. Det är lätt för oss vuxna att se vad som tillhör vilket barn samtidigt som det är lätt för barnen att veta vad som tillhör dom själva och sina syskon.

Vissa kan säkert tycka att det verkar lite överdrivet och control freak-aktigt.. men det är ju inte så att vi är fanatiska med detta.. Men det är ändå väldigt smidigt och bra. =)

IMG_4569

Såhär kan det t.ex. se ut när vi ska fika på skoterturen.
Erik och Hampus har svart kåsa eftersom vi inte fått tag på blå och grön. Linda har en rosa.
M har en rosa eftersom lila inte fanns.. men i övrigt har barnen sin rätta färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *