Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annandag jul

Så har vi, precis som de flesta andra, handlat, slagit in julklappar, städat, stökat, ätit julmat, firat med släkten och så vidare.. stressat runt för att få julen att gå ihop och bli sådär underbart magisk som den bara måste bli.
Förutom det har vi också hunnit med att leverera julkakor till halva bygden. Men det är ju självförvållat. =)
Nu när det är överstökat så sitter vi å slappar i soffan och proppar i oss praliner.

Julafton firade vi hos Hampus föräldrar, med hans syskon, mormor och farmor. Vi körde knytkalasvarianten vilket är rätt skönt så inte all matlagning ligger på en person. Allt gick enligt planen. Vi såg Kalle Anka klockan tre. Vi åt mat, drack glögg, fikade.. Tomten kom och delade ut julklappar.. Allt enligt svensk tradition.

På juldagen firade vi hos Lindas mamma och sambo. God mat, fika och julklappar. Alla nöjda och glada. =)

Klockan 16.00 gick vi på och jobbade juldagsnatten. Erik och Hampus körde tillsammans med en chaufför till. Linda skötte växeln. Körde på fram till klockan slog 03.30 på natten. Sedan var det lugnt och vi kunde lägga oss å sova.
Vet inte vad som hänt.. men för några år sen var det mycket mer folk i rörelse på juldagsnatten. Vi var då fyra chaufförer och hade svårt att hinna med alla som ville åka. Nu var vi tre chaufförer och hann t.o.m. få en kopp kaffe mellan varven.

10403672_10152993135193469_4391982064828593611_n

Vakande vid tiotiden idag av att barnen var uppe. Dom hade fixat frukost själva så det gick ingen nöd på dom.
Vi klev upp och fick morgonkaffe. Letade sen fram skidorna och gav oss iväg till skidspåret. Vi åkte några kilometer i solskenet. Härligt att komma ut å röra lite på sej mitt i all julmat.
Kanske vi också ska lova ett hälsosammare liv efter nyår? Det är nog rätt många som tänker så den här tiden på året..
Men till dess fortsätter vi å tömma pralinasken på vardagsrumsbordet. 😉

God fortsättning på er allihopa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *